Piesa „Crimă și pedeapsă”, după F.M. Dostoievski,  noua producţie a Teatrului ,,Tony Bulandra” Târgovişte,  invită târgoviștenii și dâmbovițenii... pe scenă, alături de actori.

Spectacolul regizat de Dumitru Acriș, aflat la a patra colaborare cu teatrul târgoviștean, va avea premiera pe  5 decembrie,  la miezul nopţii. Avanpremiera va fi pe 4 decembrie, de la ora 19:00.

S-a mai făcut lucrul acesta și a avut succes pentru că la Târgoviște la 12 noaptea, în afară de televizor, nu prea ai ce să faci… „Crimă și pedeapsă” este un spectacol făcut fără Raskolnikov, fără personajul principal, a spus directorul Teatrului „Tony Bulandra” Târgovişte, Mihai Constantin Ranin.

Premiera va fi pe data de 5 decembrie, la ora 12 noaptea, un spectacol fără Raskolnikov, personajul principal. Sunt angrenați zece actori în actul teatral, cu mulți am mai lucrat și în alte spectacole. Publicul va fi pe scenă alături de actori, și, cel mai important în acest spectacol, cred că este dialogul cu publicul, acesta din urmă participând direct la spectacol. Nu vreau să dau mai multe detalii, vă invit să descoperiți, sunt lucruri care trebuie simțite. Suntem în proces de căutări, lucrăm după metoda acțiunii prin studiu. Avem repetiții lungi, până seara târziu, este un proces destul de greu, dar plăcut în același timp. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care se află în jurul acestei montări. Spectacolul va fi, ca și formă și esență, în anul 2020… Vorbim despre actualitate. Pentru că şi temele și problemele care sunt abordate în roman eu le consider, nu doar actuale, ci veșnice. Relația copii-părinți, relația soț-soție, relația frate-soră, sunt și chestii politice pe care Dostoievski, foarte voalat, le invocă în fiecare lucrare, dar nu este un spectacol politic. De data aceasta, pe scenă, nu avem nimic în afară de actori și dialog, pentru că, asta cred eu, că dialogul lipsește în societatea de astăzi, dialogul, comunicarea, a precizat Dumitru Acriş.

„Crimă și pedeapsă” este un reper al literaturii ruse, este o dramă psihologică a scindării dintre conștiință și faptele la care te împing împrejurările exterioare, societatea în care trăiești. Drama individului este la fel de actuală și astăzi.

Producția va face parte din programul SLAV.