Ordonanța privind amânarea ratelor la bănci este o mare capcană, avertizează vicepreședintele Pro România, senatorul Adrian Țuțuianu. În opinia sa, măsura este menită să protejeze doar creditorii și îi îndeamnă pe românii care au rate la bănci să și le plătească în măsura în care pot face acest lucru.

"Suspendarea plății creditelor va îngreuna situația debitorilor pentru că instituie un tip de cămătărie legală, dobânda la dobândă. Cei care vor amâna plata ratelor pe o perioadă de maxim 9 luni trebuie să cunoască faptul că se calculează în continuare dobânda, că dobânda aceea se capitalizează și se calculează dobândă la dobândă.

Plătiți ratele în continuare chiar dacă va fi dificil!  Prin această ordonanță Guvernul Orban dovedește încă o dată, dacă mai era necesar, că nu-i pasă de omul de rând, că interesul este acela de a proteja sistemul bancar care nu a înțeles nici acum că trebuie să fie parte a soluțiilor și nu doar preocupat de protejarea propriilor interese. Guvernul Orban transferă criza economică pe umerii cetățeanului de rând. Ca urmare, numai în măsura în care nu aveți nicio soluție de plată a ratelor datorate băncilor procedați la amânarea plății în condițiile acestei ordonanțe. Vă îndemn pe toți să încercați să vă țineți de contractele așa cum sunt ele astăzi", spune Adrian Țuțuianu.