În urma manifestării fenomenelor meteo COD PORTOCALIU (precipitații), începând cu ora 06:00 în această dimineață, echipaje de intervenție din cadrul ISU Dâmbovița acționează în mai multe localități pentru evacuarea apei.

Astfel, au fost afectate în comuna Ciocănești, satele Ciocănești: 5 case și 15 gospodării,Vizurești: 1 casă și 4 gospodării și Crețu: 2 case și 1 gospodărie; în comuna Cornești,sat Iazu: 1 gospodărie și în comuna Crevedia: 1 garaj, 1 gospodărie și demisolul unui bloc. În teren acționează 28 de pompieri cu 7 autospeciale și 7 motopompe. Situația este în dinamică.

Echipaje de pompieri au acționat pentru evacuarea apei din 6 case și gospodării în comuna Crevedia, precum și 3 case și gospodării în comuna Ciocănești, sat Vizurești.În continuare se acționează cu 12 pompieri cu 3 autospeciale și 4 motopompe în sprijinul cetățenilor afectați de apa acumulată din precipitațiile abundente căzute în comuna Ciocănești, satele Ciocănești, Crețu și Urziceanca.În total, până la ora 15:00, au fost afectate de manifestările fenomenelor meteo(precipitații) 17 case, 30 de gospodării (curți și grădini), 1 garaj și demisolul unui bloc de locuințe.