• Trebuie să respectăm măsurile, altfel riscăm să ajungem într-o situație critică!
  • Vom ajunge foarte curând să nu mai avem locuri unde să putem interna pacienții cu simptome de Covid-19. În ultima săptămână, numărul infectărilor zilnice este cu două cifre (...) Problema este că nu mai avem personal pe care să-l alocăm pentru a putea asigura tratamentul și asistența acestor bolnavi"

 

Ne-am relaxat prea mult, iar lucrurile nu sunt deloc în regulă, avertizează președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea. Șeful administrației județene a susținut marți, 23 iunie, o conferință de presă online, după ce instituția pe care o conduce a înregistrat zilele trecute primul caz de infectare cu coronavirus.

Oprea a transmis un puternic semnal de alarmă cu privire la faptul că numărul cazurilor de infectare la nivelul județului este în creștere, în condițiile în care a remarcat mai multe situații în care regulile impuse de pandemie nu mai sunt respectate, iar transmiterea este comunitară. El a atras atenția că am putea asista în perioada următoare la supraaglomerarea spitalelor.

 

La acest moment, la Secția de Boli Infecțioase a SJUT sunt internate 69 de persoane infectate, în timp ce la spitalul suport de la Pucioasa s-a ajuns la capacitatea maximă, iar problema și mai gravă este aceea a lipsei personalului medical.

"Fac un apel la toți locuitorii județului Dâmbovița să înțeleagă că nerespectarea măsurilor e distanțare socială nu este benefică. Vom ajunge foarte curând să nu mai avem locuri unde să putem interna pacienții cu simptome de Covid-19. În ultima săptămână, numărul infectărilor zilnice este cu două cifre (...) Problema este că nu mai avem personal pe care să-l alocăm pentru a putea asigura tratamentul și asistența acestor bolnavi" , a arătat președintele CJ Dâmbovița.

"Lucrurile nu sunt deloc în regulă. Dacă numărul persoanelor care se prezintă la camera de Gardă cu simptome de covid crește vom avea o problemă legată de lipsa spațiilor de cazare și de tratare. Toate județele limitrofe sunt cu capacitatea aproape de maxim... M-a îngrijorat situația de vineri spre sâmbătă, când 51 de persoane prezentate la camera de Gardă  cu simptome de febră, în urma testelor efectuate, 19 au fost confirmate pozitiv. Fac acest apel, nu vreau să creăm panică, dar lucrurile nu sunt nici pe departe așa cum ar trebui să fie. Există riscul să blocăm toate unitățile spitalicești cu acești bolnavi de covid", a mai spus Alexandru Oprea.

În ceea ce privește cazul înregistrat la CJd, Oprea a precizat că s-au luat toate măsurile necesare și s-a revenit la programul de lucru din timpul stării de urgență.