Autoritățile județene au decis să interzică oficial accesul în zona de munte pe DJ 713 Dichiu pe perioada iernii!

"La ultima ședință a CJ s-a luat decizia împreună cu constructorul și cu Prahova ca drumul pe Dichiu să fie închis pe perioada de iarnă și să asigurăm urcarea în zona de munte doar pe Orzea, pe la Sanatoriul Moroeni. Va trebui să ne ocupăm ca drumul pe Orzea să fie menținut în stare de circulație da fiind că vin sărbătorile și oamenii trebuie să facă și turism chiar dacă vom consuma ceva din resursele financiare ale județului", a spus prefectul județului, astăzi, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural.

Autoritățile au anunțat  că vor fi montați piloni de beton  astfel încât accesul să nu mai fie făcut decât pe DJ 714 Sanatoriul Moroeni.

Decizia îi nemulțumește, însă, pe hotelierii din zona Padina-Peștera. În această perioadă, peste 600 de turiști se află în zona de munte.

"Sper să fie doar o glumă. E sens interzis, toată lumea intră pe propria răspundere. Au mai fost bariere, dar s-au răzgândit, la un moment dat. Dealtfel, nici polițiștii, nici Jandarmeria, nici Salvarea nu folosesc Orzea, ci tot Dichiu. E trist dacă este așa. Nu se poate atâta indolență și atâta nepăsare, nu se poate. Mă gândesc la turiștii care vin să viziteze Peștera Ialomiței și în lunile astea sunt 10-15 000. Păi, nu va mai veni nimeni pe Orzea. Dacă ei vor pune piloanele astea, punem cruce turismului aici. Ne vom întoarce la anii 2000! Asta e! Zona este deja foarte cunoscută, are notorietate. E chiar o poveste de succes aici, iar dacă autoritățile așa spun, înseamnă că e chiar dispreț față de turism (...) De când a început să ningă,  Prefectura s-a implicat. Niciodată nu s-a implicat cineva cum s-a implicat actualul prefect. Înseamnă că îi pasă și de ultimii oameni din vârf de munte",opinează Valentin Calcan, președintele Asociației Turistice Padina-Peștera.