Anul 2017 a fost pentru viitoarea Stațiune Turistică de Interes Național Peștera-Moroeni cel mai rău an din punct de vedere al dezvoltării infrastructurii rutiere, se arată într-un comunicat de presă al Asociației Turistice Peștera-Padina.

 

Comunicat de presă

2017 anul cu zero centimetri pătrați de asfalt nou spre Padina-Peștera

Anul 2017 a fost pentru viitoarea Stațiune Turistică de Interes Național Peștera-Moroeni cel mai rău an din punct de vedere al dezvoltării infrastructurii rutiere.

După mai bine de șapte ani, este primul în care nu a fost turnat nici măcar 1 centimetru pătrat de asfalt nou. Asta în timp ce turiștii așteaptă de trei ani modernizarea celor 5 km de drum de la Bolboci la Cheile Tătarului ca să nu mai spun de Sanatoriu – Zănoaga, un drum pentru care Consiliul Județean Dâmbovița nu are nicio soluție.

Faptul că nu au nicio soluție nu este chiar rău dacă facem o comparație cu modul în care a fost rezolvat accesul pe cel mai frumos drum, drumul Transbucegi. Aici problema a fost rapid rezolvată. Pe principiul “decât să faci un bine, mai bine să faci un rău”, autoritățile județene au dispus blocarea completă a drumului spre Dichiu. Soarele a topit zăpada depusă pe drum însă accesul rămâne blocat. Ca și turismul!

 

 

Valentin Calcan

Asociația Turistică Peștera-Padina