COMUNICAT DE PRESĂ

 

Conform raportărilor transmise de către furnizorii de servicii medicale, pentru intervalul 22-28 ianuarie 2018, la nivelul judeţului nostru au fost diagnosticate 672 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, din care 16 cazuri spitalizate şi 139 de pneumonii, pentru 6 dintre cazuri fiind necesară internarea.

În ceea ce priveşte numărul cazurilor de gripă confirmate de către Institutul Cantacuzino, de la debutul perioadei de monitorizare şi până în prezent, din totalul de 15 probe trimise au fost confirmate 6, din care 4 au fost cu virus gripal tip B şi 2 cu virus gripal tip A, toţi pacienţii fiind adulţi.

În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită a persoanelor cu risc crescut de a contacta boala, D.S.P. Dâmboviţa a primit şi a repartizat către medicii vaccinatori un numar de 49 156 de doze de vaccin antigripal.

D.S.P. Dâmboviţa recomandă populaţiei să respecte sfaturile medicilor pentru a evita imbolnavirile prin afectiuni respiratorii şi gripă, să evite autotratamentul, iar la primele semne de boală să se prezinte la medicul de familie în vederea stabilirii unui diagnostic corect şi a conduitei terapeutice de urmat.

 

 

 

 

 

DIRECTOR EXECUTIV, Dr. Sorin STOICA COMP. RELAŢII PUBLICE,

Cons. Marinela POPA