Primăria Târgoviște le-ar putea tăia drepturile bănești beneficiarilor de ajutor social (legea 416) care nu prestează muncă în folosul comunității!

Cristian Stan, primarul Târgoviștei, s-a arătat astăzi, extrem de iritat de situația pe care a caracterizat-o a fi una "cel puțin ciudată".

Legea 416 prevede ca beneficiarii de ajutor social  să  presteze un număr de ore în folosul comunității. La nivelul municipiului Târgoviște, sunt peste 300  de beneficiari de ajutor social, din care 258 sunt scutiți medical.

"Beneficiarii suferă de o gamă foarte variată de tulburări depresive și recurente și alte afecțiuni!", spune primarul.

Primarul a precizat că a făcut o serie de demersuri către instituțiile abilitate cărora le-a sesizat această situație. "Cei care beneficiază de ajutor social este categoria cea mai bolnavă din municipiul Târgoviște!? Vreau să-i scot la muncă, dar nu pot că suferă de anumite afecțiuni... E greu să vii la o curățenie, să participi la o deszăpezire? Suntem foarte nemulțumiți cu privire la ceea ce se întâmplă! Un cetățean, beneficiar de ajutor social de 10 ani, era foarte nemulțumit că nu i se dă pensie în urma ajutorului social primit", a mai precizat primarul.

"Vreau să pun o presiune foarte mare pe cei care eliberează adeverințe medicale pentru că este bătaie de joc la adresa noastră, a tuturor", mai spune Stan.

Potrivit AJPIS, la nivelul județului, sunt 7988 de beneficiari de ajutor social, suma plătită acestora în anul 2017 fiind de 25. 460.967 de lei.