Probleme cauzate de precipitațiile din ultimele zile au fost și în municipiul Târgoviște!

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Primăriei Târgoviște și Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Basarab I" Dâmbovița au desfășurat acțiuni de evacuare a apei din gospodării și de pe carosabil.
S-a acționat în cartierul Priseaca, în cartierul Romlux, pe strada Magrini, dar și pe Aleea Mănăstirea Dealu, unde intervenția a fost mai mai dificilă.

Stan: Probleme neașteptat de mari!


"Din păcate, desființarea fără discernământ a rigolelor de preluare a apelor, situate mai ales în zonele agricole de la marginea localităților, favorizează astfel de  fenomene care au consecințe dintre cele mai nedorite", spune primarul Cristian Stan.

"În urma extinderii construcțiilor și a amenajărilor care s-au făcut pe terenurile agricole  aceste rigole au fost acoperite.  Spre exemplu, în Priseaca, unde din cauza unor asemenea amenajări apa, în loc să-și urmeze cursul, a venit către case. De asemenea, pe Aleea Mănăstirii, pe raza comunei Aninoasa exista o astfel de rigolă care a fost obturată, acoperită și toată apa care se adună de pe dealurile dimprejur a venit către casele de pe Aleea Mănăstirii", a arătat primarul.

Îi vom soma să deblocheze toate aceste amenajări!

"Vom face o evaluare a situației, vom identifica proprietarii acelor terenuri pe care se găsesc acele rigole și îi vom soma să deblocheze toate aceste amenajări care au fost făcute și care determină, iată, inundații", mai spune Stan. El a mai adăugat că, pe Aleea Mănăstirii, se va interveni la decolmatarea rigolei de preluare a apelor, chiar dacă aceasta se află în anumite zone pe proprietate privată, astfel încât apa să ajungă în canalul colector care reprezintă granița dintre Târgoviște și Răzvad.