Primăria Orașului Pucioasa a semnat, astăzi, contractul de finanțare pentru proiectul ”Înființare Centru social pentru persoane vârstnice prin reabilitare clădire P+2, str: Rândunelelor, Pucioasa, jud. Dâmbovița”.

 La eveniment au fost prezenți alături de conducerea Primăriei, Liviu Mușat, directorul Agenției de Dezvoltare Sud Muntenia, președintele CJ, Daniel Comănescu și vicepreședintele CJ, Luciana Cristea, deputații Oana Vlăducă și Corneliu Ștefan, consilieri locali, funcționari ai primăriei.

Ce prevede proiectul

Programul Operațional Regional 2014-2020AXA PRIORITARĂ 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale, Prioritatea de investiții 8.1, Obiectivul specific 8.3 - ÎNFIINȚARE CENTRU SOCIAL PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE PRIN REABILITARE CLĂDIRE P+2, STR: RÂNDUNELELOR, PUCIOASA, JUD DÂMBOVIȚA

    • Grup vulnerabil: persoane vârstnice

    • Valoare totală proiect: 2.276.951,19 lei

    • Obiectivul general al proiectului este realizarea unui centru social de zi pentru persoanele vârstnice din Orașul Pucioasa. Acesta va fi atins prin reabilitarea, modernizarea și adaptarea la cerințele activității propuse prin proiect, a unei clădiri existente din cartierul Filatură al orașului Pucioasa, actualmente nefuncțională.

    • Se vor amenaja: cabinet de consiliere, sală de întreținere și vestiare, sală de lectură, sală multimedia, sală de pictură, sală de informatică, sală de jocuri, sală de festivități, sală de tricotaj/broderii, sală meșteșuguri, etc. De asemenea, sunt prevăzute lucrări de consolidare, extindere cu lift exterior, amenajări exterioare, rețele exterioare și sistem de detecție incendiu.

 "Îi mulțumesc domnului Mușat și vreau să-l asigur că îi vom face viața complicată pentru că mai avem 6 proiecte în evaluare și încă 8 pe drum", a spus primarul  orașului Pucioasa, Constantin Ana.

Orașul Pucioasa are în prezent circa 3500  de pensionari.

"Am considerat că este un lucru benefic pentru pensionari, sunt foarte multe facilități pe care le creăm prin acest proiect și vom face tot ce ne stă în putință  ca acea locație să fie foarte accesibilă", a mai punctat primarul.

În momentul de față, clădirea care va fi reabilitată și va căpăta destinația centrului social pentru pensionari este un focar de infecție și  a fost vandalizată permanent, aflându-se într-o stare deplorabilă.