Ploile căzute în ultimele zile în judeţul Dâmboviţa au contaminat în unele zone apa fântânilor. Şanţurile băltesc pentru că nu au fost curăţate la timp şi sunt pline de mizerie.

Mulţi dintre săteni dau vina pe primari şi spun că aceştia ar fi trebuit să le desfunde rigolele din fata curţilor. Pompierii au acţionat în zeci de gospodarii din judeţul Dâmboviţa, în urma ploilor torenţiale. Chiar dacă apele s-au mai retras, în multe zone încă sunt probleme din cauza şanţurilor necurăţate.

Pentru că apa să aibă unde să se scurgă, ar trebui ca şanţurile să fie curăţate. Mulţi dintre săteni recunosc însă că n-au mişcat un deget.

 "Nu este de la şanţuri apa care vine, este de pe câmp... şi aşa, eu dacă l-aş mai curăţa, mi-ar veni apa în curte... nu e de la oameni, e de la primărie", spune o localnică. "Păi, cine conduce satul, cine, nu primăria?"

 

Alţii spun că este de datoria fiecărui gospodar să îşi cureţe şanţurile. Oamenii spun că a plouat atât de rău încât şi fântânile au fost afectate, iar apa nu mai e bună nici pentru spălat, nici pentru băut.

"Apă potabilă, uitaţi-vă cum arată, la fel ca în lac, ca în şanţ... ori din lac, ori din puţ, la fel e! Să bei? Nu putem face baie, nici să ne spălăm, d-apăi mâncare!" spune o femeie.

Totodată, au fost inundate şi terenurile, iar agricultorii se tem că vor avea mult de pătimit în această primăvară.

sursa: Protv