Primăriile cer conducerii Electrica instituirea unei linii speciale pentru UAT-uri în situații de urgență!

 

Ieri, la CJ Dâmbovița a avut loc  întâlnire de lucru pe tema sistemului de energie electrică din Județul Dâmbovița.

Principalele subiecte abordate au vizat aspecte privind buna gestionare a infrastructurii sistemului de distribuție a energiei electrice la nivelul unităților administrativ-teritoriale. De asemenea, discuțiile purtate au urmărit analizarea problemelor și identificarea de soluții pentru rezolvarea operativă a acestora. Punctual, subiectele au făcut referire la extinderea de rețele electrice, transformatoare, puterea energiei electrice și, nu în ultimul rând, procedurile pentru obținerea avizelor.

Conducerii SDEE Târgoviște i-au fost aduse în atenție prioritățile județului Dâmbovița în ceea ce privește buna funcționare a sistemului de alimentare cu energie electrică, zonele de interes principale, în care se dezvoltă investiții de anvergură, fiind UM Gară, Padina-Peștera, Ulmi și Târgoviște (strada Laminorului). Totodată, s-au făcut precizări privind îndeplinirea obligațiilor contractuale de către Electrica SA în relația cu beneficiarii.

Din partea reprezentanților unităților administrativ-teritoriale au fost semnalate atât problematici specifice privind asigurarea de energie electrică, cât și propuneri, dintre care amintim instituirea unei linii de urgență pentru UAT-uri în cadrul operatorului de distribuție a energiei electrice în situații de urgență. De asemenea, s-a mai făcut referire la prevederile Legii 50 și a Codului Fiscal.

Investiții de 60 de milioane de lei în 2018!

Reprezentanții Electrica SA au precizat faptul că, în județul Dâmbovița, s-au făcut investiții, în anul 2017, în valoare de 53 milioane lei, iar în anul 2018 urmează să fie efectuate investiții de aproximativ 60 milioane lei.

De asemenea, aceștia au subliniat faptul că întreruperile de curent sunt cauzate, în mare parte, de arborii care ating liniile de curent, iar puterea tensiunii depinde de circuit.

În finalul întâlnirii de lucru, conducerea Electrica SA i-a asigurat pe cei prezenți la întâlnire că vor analiza problematicile prezentate și vor oferi răspunsuri pentru fiecare dintre acestea. Mai mult, au precizat că vor fi, în permanență, deschiși la dialog, în vederea soluționării oricărui caz.

La întâlnire au participat: conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, reprezentată de Daniel Comănescu, președinte, și Alin Manole, vicepreședinte, Adrian Țuțuianu, vicepreședinte al Senatului României, deputații Corneliu Ștefan și Oana Vlăducă, Florina Mureșan, subprefectul Județului Dâmbovița, Ionuț Săvoiu, administratorul public al județului, Eduard Bănică, director al Sucursalei DEE Târgoviște, Valentin Brănescu, director adjunct al Sucursalei DEE Târgoviște, Daniela Crintea, șef serviciu STR în cadrul SDEE Târgoviște, edili ai localităților dâmbovițene, reprezentanți ai aparatului propriu al Consiliului Județean Dâmbovița.