Liceul Tehnologic Pucioasa va fi reabilitat și modernizat în cadrul unui proiect realizat prin POR 2014 - 2020, Axa prioritară 10.


"Este vorba de o investiție ce cred eu că va schimba viitorul multor generații de tineri din orașul nostru și din împrejurimi.

Afirm acest lucru ținând cont de faptul că, în județul Prahova, unde rata șomajului este infimă, învățământul liceal tehnologic atrage 61% din elevi, pe când in județul nostru doar 19% din elevii de liceu se îndreaptă către învățământul tehnologic!

Poate că această investiție solidă, ce va schimba din temelii această instituție, îi va face pe părinții și pe absolvenții școlilor generale să acorde o mai mare atenție, să aibă un grad mai mare de încredere în Învățământul Tehnologic. 

Timpul ne va demonstra că piața muncii are nevoie de oameni calificați, nu de posesori de diplome!!!", spune primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana.


Valoarea totală a investiției este 7.378.884 lei + TVA, capacitatea infrastructurii de educație ce va beneficia de sprijin este de 252 persoane. Se vor efectua lucrări de consolidare a clădirilor, refacerea instalațiilor electrice, termice, sanitare, reabilitare termică, refacerea acoperișului, extinderea corpurilor C1 și C2, refacerea împrejmuiți liceului, refacerea pavajului din incinta și amenajarea spațiilor verzi și se vor asigura dotări, utilaje și echipamente tehnologice necesare în procesul educațional.

"Vă mai rog încă o dată să aveți răbdare cu mine, cu noi. Independent de voința noastră, timpul ce se scurge de la depunerea unui proiect, trecând prin toate etapele de evaluare, de semnare a contractului de finanțare, de organizare a licitației, de atribuire a contractului de Proiectare și Execuție, până la începerea efectivă a lucrărilor poate să însemne și 2 ani! Dar comunitatea noastră alta șansă nu are!", mai spune edilul.