"În Dâmbovița, avem nevoie de specialiști, nu de posesori de diplome", este de părere primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana. 

 Edilul a subliniat că vrea să investească în învățământul tehnologic pentru a răspunde nevoilor de pe piața muncii.

"În Dâmbovița, avem nevoie de specialiști, nu de posesori de diplome.  La magazinele ce s-au deschis în oraș, 90% au și master, nu numai facultatea terminată și vând la magazin, ceea ce nu e firesc.  Vreau să investim în învățământul tehnologic, să generăm specialiști în domeniile în care avem nevoie, turism, unde avem clase specializate,  partea de croitorie, unde iarăși avem nevoie, piața forței de muncă cere acest lucru, în învățământul silvic și o să încercăm să ne adaptăm permanent cerințelor pieței", spune Ana.

"Am fost la Inspectoratul Școlar și am constatat că Prahova, unde rata șomajului tinde spre zero are 61% învățământ tehnologic  la nivel liceal, în timp ce noi, doar 19%. Ar trebui să ne punem, niște întrebări, mai ales părinții care vor să-și vadă copiii cu o diplomă de facultate. Ce fac cu ea după? Cred că ar trebui să ne trezim odată pentru totdeauna și să oferim pieței ceea ce are nevoie, nu posesori de diplome", a mai arătat primarul.

Primăria Pucioasa a depus un proiect prin POR 2014 - 2020, Axa prioritară 10, în cadrul căruia  Liceul Tehnologic Pucioasa va fi reabilitat și modernizat. Valoarea totală a investiției este 7.378.884 lei + TVA, capacitatea infrastructurii de educație ce va beneficia de sprijin este de 252 persoane. Se vor efectua lucrări de consolidare a clădirilor, refacerea instalațiilor electrice, termice, sanitare, reabilitare termică, refacerea acoperișului, extinderea corpurilor C1 și C2, refacerea împrejmuiți liceului, refacerea pavajului din incinta și amenajarea spațiilor verzi și se vor asigura dotări, utilaje și echipamente tehnologice necesare în procesul educațional.