Autoritățile județene se declară pregătite să facă față activităților de întreținere a drumurilor pe timp de iarnă.

Dealtfel, conducerea societății aflată în subordinea CJ Dâmbovița, SC LDP SA, spune că judetul este împărțit în 7 zone de acțiune, trei dintre ele fiind în responsabilitatea operatorilor economici cu care au fost încheiate contracte de deszăpezire.

"Suntem pregătiți, județul este împărțit în 7 zone,  pentru trei dintre ele avem încheiate contracte cu agenți economici. Zona Pucioasa-Fieni care cuprinde toate drumurile de la Târgoviște până la limita cu județul Prahova de care se ocupă SC Lucrări Drumuri și Poduri cu baza la Pucioasa, zona Dragomirești-Malu cu Flori cu baza proprie la Dragomirești, zona Ulmi-Băleni cu baza proprie la Comișani, zona Moreni-Valea Lungă-I.L.Caragiale cu un contract cadru pe trei ani cu asocierea SC Sava Serv Construct ca și lider de asociere, zona Titu-Corbii Mari-Lungulețu-Răcari contract subsecvent anul acesta cu Deliver Lex Trans SRL și zonele Găești-Petrești-Șelaru și Valea Mare-Costeșți Vale cu contract Montaj Paladiu SRL", spune directorul SC LDP Dâmbovița SA, Cristian Avanu. 

"Încercăm să-i ținem din scurt pe operatorii cu care avem contracte de deszăpezire pentru a nu avea probleme. Stocurile sunt suficiente, avem contracte încheiate și pentru sare și pentru nisip. Din estimările noastre, stocurile pe care le avem în momentul de față  ar trebui să ne ajungă până la 15-30 ianuarie", a precizat directorul societății.

"Am achiziționat acum 2 săptămâni un utilaj nou un autogreder și mai avem în plan să mai achiziționăm un utilaj multifuncțional tip Mercedes Unimog și cu freză de zăpadă lat de 2.80 și care va fi folositor în special în perioadele extreme. Din prognozele de până acum, nu se anunță o iarnă cu fenomene meteo extreme sau cu cantități mari de zăpadă", a mai reliefat acesta.

SC LDP are în administrare o suprafață totală de  856 de km drumuri județene.