Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Dâmbovița intenționează să se doteze cu un autoturism nou anul acesta.

Conducerea instituției a înaintat CJD un raport privind aprobarea Notei de Fundamentare pentru achiziţia de dotări necesare bunei desfășurări a activității.

"Având în vedere că Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor Dâmbovița şi-a propus atingerea unor obiective de dezvoltare în domeniile de activitate specifice, optimizarea mobilităţii angajaţilor direcţiei, atât în interiorul oraşului cât şi în judeţ, devine de strictă necesitate. Se impune astfel achiziţionarea unui autoturism nou care să răspundă necesităţilor actuale ale instituţiei, în sensul rezolvării eficiente a problematicii care derivă din exercitarea atribuţiilor specifice, deoarece autoturismul deţinut în prezent este al SC Carpatmontana Serv SA, cu o vechime de peste 12 ani si un rulaj de peste 225000 km. Programul informatic de salarii nu este în concordanţă cu ultimele modificări si datorită necesităţii de aliniere la celelalte institutii din subordinea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, propunem achiziţionarea acestuia pentru o mai buna desfăşurare a activitătilor. Rafturile arhivei de stare civila care deţine documente din ultimii 100 ani sunt preluate de la Consiliul Judeţean de peste 30ani, sunt deteriorate şi nu mai corespund standardelor de arhivare în vigoare. Astfel, excedentul bugetului instituţiei pe anul 2018, în valoare de 137 mii lei, propunem a fi utilizat pentru finanţarea următoarelor obiective de investiţii: Capitolul 71.01.02 ,,Maşini, echipamente şi mijloace de transport” - 95000 lei cu TVA; Capitolul 71.01.03 ,,Mobilier, aparatura birotică şi alte active corporale” - 18000 lei cu TVA; Capitolul 71.01.30 ,,Alte active fixe” – 24000 lei cu TVA", se arată în raport.

Consilierii județeni au decis în favoarea proiectului de hotărâre în ședința de astăzi, însă, cu o abținere, cea a consilierului Alexandru Oprea, care a avut de  obiectat.

"Mi se pare că proiecția dvs. bugetară de 95 000 de lei pentru un autoturism este exagerată. Până la urmă, se fac niște deplasări pentru a verifica activitatea birourilor zonale sau pentru preluarea de imagini. Cred că puteți să mergeți și cu Loganul, nu numai cu Skoda Octavia", a spus Alexandru Oprea.