La sfârșitul săptămânii, Executivul Primăriei Târgoviște vine în fața CLM cu proiectul de buget pe anul 2019 pe care îl propune spre  aprobare. Primarul Cristian Stan spune că este un buget echilibrat care ține cont de obligațiile pe zona cheltuielilor de personal, dar și unul de dezvoltare.

 "Pe zona de venituri, avem o creștere de 44%,  pe secțiunea de funcționare vorbim de o creștere de 12% a ceea ce înseamnă cheltuielile pe această zonă rezultate în principal din ceea ce avem în vedere legat de însoțitorii persoanelor cu handicap dar și de o creștere a salariului minim  care a avut o influență nu foarte mare, iar pe secțiunea de dezvoltare avem o creștere de aproape 4 ori a investițiilor la peste 80 de milioane anul acesta", a explicat primarul care dă asigurări că, în următorii doi ani, se va lucra masiv în municipiul Târgoviște.

"Sper ca, în ședința de consiliu local să nu avem probleme deosebite și să ne putem bucura de un buget care să asigure pe de o parte funcționarea tuturor serviciilor publice, iar, pe de altă parte, investițiile care sunt într-un număr record prevăzute în acest buget", a spus Cristian Stan.

Valoarea totală a bugetului municipiului pe 2019 este de 253 de milioane de lei, din care suma de 80 de milioane este destinată  investițiilor.

Primăria Târgoviște are în derulare 61 de investiții pe diferite domenii, de la infrastructura educațională, la cea rutieră, piețe publice, pe diferite surse de finanțare, din bugetul local, fonduri europene și  PNDL.