Consilierul județean Alexandru Oprea, a fost  reales președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare a forului administrativ.

În urma votului secret al consilierilor județeni, Alexandru Oprea a fost reales, cu 21 de voturi pentru și 13 împotrivă, noul președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, în timp ce contracandidatul său, Iulian Brezeanu, propunerea liberalilor, a obținut doar 13 voturi ale grupului PNL.

De asemenea, cu unanimitate de voturi, a fost validat mandatul de consilier județean pentru Vlăduț Nicolae.

"În primul rând, dați-mi voie să mulțumesc conducerii organizației județene de partid pentru nominalizare, să mulțumesc colegilor mei, primari, șefi de organizații care m-au validat prin votul dumnealor în Comitetul Executiv Județean, să le mulțumesc colegilor mei consilieri județeni, care m-au votat astăzi și mi-au dat puțină energie pentru ceea ce ne așteaptă. Vreau să mulțumesc, de asemenea, și colegilor de la Partidul Național Liberal, care nu m-au votat, dar pe care îi asigur că așa cum am procedat și până acum, voi fi un președinte al tuturor dâmbovițenilor și cred că acest lucru se va vedea în tot ceea ce vom întreprinde în perioada următoare.
Votul dumneavoastră, dat astăzi, va decide ce se va întâmpla cu județul Dâmbovița, cu proiectele județului Dâmbovița, în următorii 5 sau 10 ani. Am decis să mă întorc la muncă pentru că vreau să redevenim o comunitate unită în jurul valorilor noastre tradiționale: familia creștină, muncă cinstită și solidaritate între oameni.
Ca președinte al Consiliului Județean vreau să construim împreună o comunitate unită, ca o familie, care să-i aducă împreună pe toți cei care trăiesc în județul Dâmbovița.
Avem de partea noastră sprijinul Guvernului, al domnului președinte al formațiunii pe care și eu, dar și mulți dintre dumneavoastră o reprezentăm, al doamnei prim-ministru, al doamnei Rovana Plumb, și, la fel de important, cred eu, avem legitimitatea dată de votul dâmbovițenilor.
Am încredere în capacitatea noastră de muncă. Am încredere în dumneavoastră și în Dumnezeu.
Vă spun, cu convingere, că vom reuși în proiectele pe care le gândim, le construim și le înfăptuim împreună!
Vă mulțumesc!”, a declarat Alexandru Oprea, după învestirea în funcție.

Oprea și-a început cel de-al doilea mandat convocând o ședință operativă cu aparatul de specialitate și ședința ordinară a CJ pentru 24 aprilie. Totodată, el a efectuat o vizită de lucru în zona fostei unități militare de la gară, la obiectivul de investiții „Drum de legătură DJ 720E Gara Târgovi te Sud – Centura Municipiului Târgoviște”, unde s-a constatat că executantul nu avea în derulare nicio activitate. În acest sens, mâine, la ora 08:30, la sediul CJ au fost convocați factorii de decizie din partea constructorului.