Incepând de astăzi, 1 iunie 2020, locuitorii orasului Pucioasa, dar și cei ai comunelor Brănești, Vulcana Pandele și Vulcana Băi pot bea  apă de la robinet. 

 

Primarul Constantin Ana spune ca apa este  100% curată și potabilă provenind de la munte, gratie  proiectului de aducțiune implementat de Primărie. Edilul indeamna locuitorii sa consume, de astazi, cu incredere apa de la robinet.

Moment istoric astăzi la Pucioasa!

De astăzi locuitorii orașului Pucioasa și ai comunelor Brănești, Vulcana Pandele, Vulcana Băi vor bea apă din munte!

La mai bine de 3 ani de la apariția acestei idei am ajuns în clipa în care putem spune cu satisfacție că am reușit!!!

Orașul Pucioasa și comunele enumerate, la care se vor mai adăuga în curând și comuna Bezdead și parțial comuna Glodeni Deal, au scăpat de cel mai mare stres posibil: lipsa unei ape potabile de calitate!

Am ținut să marcăm acest moment împreună cu reprezentanții Companiei de Apă, cu edilii localităților Brănești, Vulcana Pandele și Vulcana Băi, dar și împreună cu președintele Consiliului Județean Dâmbovița, cel care ne-a fost un partener de nădejde în acest proiect important și căruia îi mulțumim pentru acest lucru!

Această investiție de aproximativ 1,5 milioane lei, a cărei recepție am efectuat-o acum câteva săptămâni, a reușit să ne aducă în oraș o apă de o calitate incontestabilă, dovedită prin analizele pe care le facem permanent!

Va îndemn, vă sfătuiesc și chiar vă rog, să renunțați la teamă și să consumați apă de la „robinet”!

Probabil că va mai dura puțin până în momentul în care rezerva de apa de la Mușa va pierde orice urmă a apei din lacul de acumulare, însă a venit momentul să ne întoarcem la sursa clasică pentru apa de băut: apa ce ajunge în casele noastre, ale tuturor!” este indemnul primarului Ana.

Investiția a fost  realizată din fonduri ale Primăriei Pucioasa, cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița și  va deservi circa 35.000-40.000 de locuitori din zona de nord a județului.