Primarul Târgoviștei Cristian Stan spune că încearcă să devanseze termenul de finalizare a lucrărilor la podul de la Valea Voievozilor, astfel încât acesta să poată fi redat circulației la sfârșitul lunii noiembrie. Edilul a precizat luni, într-o conferință de presă, că echipajele Poliției Locale  depun toate eforturile pentru fluidizarea traficului, în condițiile în care nu beneficiază de sprijinul celor de la Poliția Rutieră.

"La podul de la Valea Voievozilor se lucrează la structura de rezistență. Este motivul pentru care s-a închis podul, că se lucrează inclusiv la structura de rezistență. Podul avea neapărat nevoie de această intervenție.

Știu că s-a creat un inconvenient, dar, din propria experiență, vă pot spune că nu se pierd mai mult de 10 minute la podul din Valea Voievozilor, cel puțin dimineața. Avem permanent echipaje ale Poliției Locale și avem ședințe operative aproape în fiecare zi cu ei, în care li se atrage atenția că este obligatoriu  să asigure fluidizarea circulației. Au fost echipaje inclusiv sâmbătă. Sunt și la sensul giratoriu de la benzinăria Mol, la sensul giratoriu de la Piața Bărăției și la zona de trecere de pietoni de lângă Școala nr. 1. Fac mențiunea că nu beneficiem de sprijinul niciunui echipaj de la Poliția Rutieră pentru că înțeleg că nu sunt oameni. Mi s-a explicat foarte clar că sunt foarte puțini oameni pe municipiul Târgoviște și aceia sunt la constatări accidente și nu au cum să renunțe la constatările și la obligațiile pe care le au pentru a veni la dirijarea circulației.

Deci, tot ce înseamnă dirijarea traficului facem prin efective de la Poliția Locală, inclusiv în week-end. Poliția Locală nu a lucrat așa niciodată. Nu am avut patru echipaje care să lucreze non-stop la dirijarea traficului. În condițiile actuale, eu cred că cei de la Poliția Locală fac o treabă bună.

Mai sunt rute alternative pe care încercăm să le explicăm. Tot traficul dinspre Aninoasa, zona de nord a județului ar putea să fie deviat foarte bine  pe centură pentru cei care merg spre micro 6, spre strada C. Brâncoveanu, spre micro 3, micro 2, școala 10 sau 13. Ar putea să meargă pe centură și, de acolo, pe Bulevardul Eroilor unde se circulă foarte bine sau ar putea chiar să intre pe Calea Domnească, din capătul ei, în zona trecerii la nivel cu calea ferată la Teiș. Repet, nu avem ce să facem. Lucrăm la structura de rezistență și ar fi foarte periculos să se circule pe acel pod.

Facem eforturi să finalizăm la sfârșitul lunii noiembrie, deci nu până pe 15 decembrie. Dar, odată finalizat, eu cred că municipiul Târgoviște rezolvă o problemă foarte importantă  pentru că, dacă mai întârziam cu podul respectiv, riscam să fie închis pentru nerespectarea cerințelor de siguranță. și am fi ajuns în situația în care n-am mai fi discutat despre închiderea podului pentru 2 luni de zile, ci pentru o perioadă mult mai îndelungată", a explicat primarul Cristian Stan.