Astăzi, la Pucioasa, a fost semnat primul contract de finanțare POR pentru dezvoltarea infrastructurii turistice de la nivelul Regiunii Sud-Muntenia!

 

Titlul proiectul este "Dezvoltarea infrastructurii turistice în stațiunea balneoclimatică oraș Pucioasa" și presupune reabilitarea a 9 străzi pe o lungime de 6,168 km, crearea a două grădini (spații verzi, cu locuri de joacă, sport și fitness), una cu o suprafață de 2 579 00 mp și alta cu o suprafață de 4 527, 96 mp, achiziționarea unui autovehicul rutier tip trenuleț cu o capacitate de transport de minim 40 de locuri destinat plimbărilor de agrement prin oraș. Contractul de finanțare are o valoare totală de peste 20 de milioane de lei, proiectul având o perioadă de finanțare de 48 de luni de la semnare. 

Proiectul urmărește reabilitarea infrastructurii rutiere în suprafață totală de peste 6 km de străzi, crearea de spații verzi pe o suprafață totală de peste 7000 de mp și creșterea numărului de vizitatori în stațiunea balneoclimaterică cu peste 20%, în termen de 5 ani de la finalizarea contractului.

La eveniment au participat directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Mușat, președintele CJ, Alexandru Oprea, parlamentari.