Vineri, 3 noiembrie, CJ Dâmbovița și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului au organizat o conferința de presă prilejuită de inaugurarea modulului de tip familial din Târgoviște, lângă Cantina de ajutor social.

Modulul face parte din Complexul de Servicii Sociale "Floare de Colț" Târgoviște și a trecut prin lucrări de reabilitare și modernizare. Are o capacitate de 16 locuri și găzduiește copii/tineri cu vârste între 12 și 23 de ani  care beneficiază de o măsură de protecție specială stabilită conform legii.

"Eu mă bucur că arată într-un mod extrem de civilizat și sper ca cei care vor fi cazați aici să aibă grijă de ceea ce am făcut. Aceste lucrări au fost făcute pe bugetul DGASPCD, pe bugetul CJD, cu sprijinul CJD, cu sprijinul Carpatmontana. Nu în ultimul rând, aș vrea să mulțumesc unor oameni de suflet care au înțeles că din puținul pe care îl avem trebuie să oferim și altora. Avem în plan să facem și alte centre de acest gen, mai avem încă două în proiect", a spus președintele CJ, Alexandru Oprea.

"Această clădire a avut îmbunătățiri, dar necesita lucrări urgente de reabilitare, modernizare și dotare.  Lucrările au constat în înlocuirea tâmplăriei cu uși și ferestre termopan, înlocuirea parchetului, gresie, faianță, precum și igienizare camere, bucătărie și băi, înlocuire mochetă și mobilă bucătărie. Le mulțumesc colegilor mei care s-au implicat", a precizat Cristiana Bucur, director DGASPCD.

Valoarea investiției se ridică la circa 60 000 de lei, din care  25 000 de lei din bugetul județean, restul fiind  sponsorizări.