Primăria orașului Titu demonstrează prin sprijinul pe care îl acordă unităților de învățământ că dorește ca sistemul de educație să fie cât mai aproape de normele europene. 

 Prin proiectele ample propuse- fie cu scopul reabilitării, dotării , fie pentru obținerea autorizațiilor PSI atât de necesare- educația a devenit una dintre prioritățile autorităților locale.

Implementarea sistemului electronic pentru programul catalogului electronic este un pas înainte pentru școlile și liceele din oraș, administrația publică locală asigurând în totalitate finanțarea acestuia.

Încă de la începutul lunii octombrie 2017, au fost create conturi pentru elevi, părinți, profesori, în urma unei proceduri ce a avut ca scop asigurarea accesului la platforma propriu-zisă.

Platforma de management școlar NoteInCatalog este o soluţie modernă şi utilă pentru cadrele didactice, direcțiune și părinţi, care asigură gestionarea și raportarea complet automatizată a întregii situații școlare a elevilor dintr-o instituție de învățământ. Progresul elevilor este mai rapid în momentul în care părinții și profesorii colaborează în favoarea copiilor.  NoteInCatalog implică activ în procesul de învățământ toți membrii triadei 
părinte-elev-profesor, în centru fiind bineînțeles ELEVUL.

Utilizarea NoteInCatalog va duce la generarea automată a tuturor rapoartelor specifice activității și transmiterea acestora automat pe adresele de e-mail ale cadrelor didactice. Se vor întocmi rapoarte precum: monitorizarea lunară a absenteismului, graficele de evoluție ale elevilor la fiecare materie studiată , ritmicitatea notării , situația absentelor pe clase, situația promovabilității pe clase , situația statistică pe clase , note introduse de profesor, situația elevilor, situații pe profesor . Putem vorbi de o evidență a notelor, absențelor și conduitei complet informatizată, oricând la îndemână, pe telefon, tabletă sau calculator.

În ceea ce privește posibilitatea comunicării cu părinții elevilor subliniem faptul că aceasta este o comunicare facilă, securizată cu profesorii din instituția de învățământ.

 

1. Pentru utilizatorii de telefoane Android și iOS:

  • Mesaje in timp real la fiecare introducere de notă, absență, mesaj sau element de conduită

  • Posibilitate de vizualizare completă a catalogului electronic direct de pe telefonul mobil sau tabletă prin aplicația mobilă special concepută în acest sens

  • Posibilitate de comunicare prin intermediul mesageriei NoteInCatalog

2. Pentru utilizatorii de telefoane non-Android și non-iOS

  • SMS centralizator săptămânal și Email zilnic cu notele, absențele și mesajele introduse

  • Acces securizat la contul propriului copil în interfața WEB a aplicației NoteInCatalog.ro.

  • Mesagerie prin care pot comunica cu cadrele didactice, conducerea școlii sau alți părinți

În urma discuțiilor purtate între reprezentanții Primăriei orașului Titu și directorii unităților școlare , s-a luat decizia implementării acestui program pornind de la ideea că actul didactic trebuie modernizat și prin implicarea părinților în viața școlară. Obiectivul principal al programului constă în monitorizarea și scăderea absenteismului , în îmbunătățirea rezultatelor școlare și în monitorizarea/ ameliorarea problemelor de conduită ale elevilor. Prin accesul la serviciul de mesagerie, comunicarea școală- familie are loc în timp real.

La acest moment , toate cadrele didactice care predau la unitățile de învățământ din orașul Titu și toti reprezentanții familiilor elevilor ( părinți/ tutori ) au conturi pentru a putea utiliza platforma. Menționăm faptul că toate cadrele didactice vor primi și vor utiliza tablete individuale pentru gestionarea eficientă a catalogului electronic.

Trăind într-o societate în continuă transformare, cu accent pe informatizare, relația familie- școală-autorități locale trebuie să fie primordială în scopul modelării personalității copilului și a susținerii acestuia în drumul lui către integrarea în mediul social și profesional.