Primarul comunei Voinești, Dănuț Gabriel Sandu a anunțat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, care sunt prețurile pe care le vor plăti cetățenii de la 1 februarie pentru apă și canal.

"Începând cu data de 30 ianuarie, printr-o adresă emisă de Serviciul Public Județean de Apă  se va sista livrarea de  apă potabilă în comuna Voinești. În ședința extraordinară de Consiliu Local în unanimitate s-a luat hotărârea ca să nu facem delegare de gestiune  pentru Compania de Apă și am găsit un operator avizat ANRSCE. Până la procedura de achiziție publică, vom face o încredințare directă pentru o perioadă de maxim 6 luni de zile. Vă pot spune că, începând cu 1 februarie, voineștenii vor plăti apă 3 lei cu TVA inclus și canalizare 2 lei cu TVA inclus. Deci, prețul pe metru cub de apă va fi undeva la 2,8 iar canalizarea va fi 1,8. Lucrurile sunt rezolvate", a explicat primarul Sandu Gabriel.
"Eu întotdeauna am militat pentru înființarea unui alt ADI pe lângă Serviciul Public Județean de Apă și Canal care cred că se va desființa", a mai precizat primarul comunei Voinești.