Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, a participat, astăzi, 2 martie 2018, în judeţul Dâmboviţa, la mai multe întâlniri cu autorităţile locale şi judeţene şi cu oameni de afaceri din judeţ, la iniţiativa vicepreşedintelui Senatului, Adrian Ţuţuianu.

 Oficialul guvernamental s-a întâlnit cu  autoritățile locale și județene, parlamentari și şefii instituţiilor deconcentrate dâmboviţene şi ai celor subordonate Consiliului Judeţean Dâmboviţa, primari.

Principalele probleme ridicate de edilii dâmboviţeni au vizat aspecte legate de dificultăţile în accesarea fondurilor europene şi a derulării de proiecte în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, nevoia de predictibilitate în ceea ce priveşte situaţia financiară a localităţilor, impactul financiar al diferitelor măsuri luate la nivel naţional asupra bugetelor locale, dificultăţile întâmpinate în efectuarea achiziţiilor publice, precum şi problematici care vizează creditarea bugetare, standardele de cost sau situaţia localităţilor afectate de calamităţi.

Pe de altă parte, întâlnirea cu reprezentanții mediului de afaceri a urmărit să le ofere oamenilor de afaceri posibilitatea de a-şi exprima nelămuririle şi nemulţumirile privind problemele întâmpinate în desfăşurarea activităţilor economice. Printre acestea s-au regăsit reforma fiscală, simplificarea şi debirocratizarea sistemului bugetar, dificultăţile în găsirea forţei de muncă, inegalităţile legislative şi financiare dintre România şi alte ţări membre UE, necesitatea ca asistenţa socială să fie oferită doar persoanelor cu probleme reale, nu celor care nu doresc să muncească.

Vizita de lucru a ministrului s-a încheiat cu o conferință de presă, în care acesta a transmis un mesaj tranșant angajaților din sistem.