COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

Sănătatea, prioritate zero pentru ALDE!

Prin creșterea salariilor din domeniul sănătății demonstrăm că ne ținem de cuvânt și coaliția PSD - ALDE implementează cu succes Programul de guvernare. Aducerea salariilor medicilor la nivelul celor din Uniunea Europeană este un pas important în încercarea de a stopa exodul medicilor. Pentru ALDE resursa umană de specialitate este foarte importantă. Datorită creșterilor salariale vom avea în spitale medici de calitate dispuși să lucreze și în spitalele din provincie, de exemplu, sau medici care să schimbe atitudinea față de pacienți.
De asemenea, este obligatorie îmbunătățirea condițiilor din spitalele din România, de aceea încurajăm creșterea standardelor în sănătate prin investiții în modernizarea spitalelor județene și a ambulatoriilor de specialitate, pentru a asigura condiții optime actului medical și pentru a asigura accesul cetățenilor la servicii de sănătate la ei în județ. Ne dorim pentru români un sistem medical îndreptat spre cetățean. Este primordial ca oamenii să nu mai fie nevoiți să traverseze țara, să stea la cozi, să cheltuie bani pe transport, cazare, doctori, în speranța unui act medical de calitate.
În ceea ce privește ”problema banilor”- de unde vin ei pentru aceste creșteri salariale, evident că nu putem mulțumi pe toată lumea și că întotdeauna vor exista persoane care să se axeze numai pe problemă și nu pe găsirea soluțiilor. Consider că spitalele care doresc să susțină plata sporurilor la maxim pot să o facă utilizând veniturile proprii. Și aici cu siguranță responsabilitatea ține de managementul organizațional al fiecărui spital.


Ionel PETRE

Președinte ALDE Dâmbovița