Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, în cadrul   Consiliului Naţional de ieri, că liberalii trebuie le facă opoziţie social-democraţilor, “dând cu parul” în aleşii locali ai PSD.

El a arătat că PNL trebuie să pornească o ofensivă aşa cum nu a făcut niciodată și a transmis că nu mai acceptă “blaturile” cu PSD.

"Sunt un om blând, iubesc oamenii, întotdeauna am preferat în acţiunea politică să conving, să-i determin pe oameni să facă ceea ce trebuie prin argument. Nu mi-a plăcut niciodată să fiu sau să fim noi, conducerea, ascultaţi de frică, dar vă spun un lucru: eu sunt responsabil pentru performanţa PNL. Nu voi mai accepta ca 75%-80% din partid care munceşte să bată pasul pe loc pentru că există 25% din partid care nu munceşte, pentru că altfel înseamnă că toţi cei care muncesc muncesc degeaba. Nu mai vreau să se facă opoziţie numai la nivel naţional sau unii lideri judeţeni să facă opoziţie, dar numai cu mesaje legate de palierul naţional. Vreau să văd fiecare lider judeţean cum dă cu parul în preşedintele Consiliului Judeţean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toţi şefii de deconcentrate. Cine nu are puterea să abandoneze de acum, să-l lase pe altul mai puternic şi mai curajos. Nu-mi doresc să iau nicio măsură de sancţionare a nimănui, dar nici nu pot să accept ca unii să demită pe nepusă masă primari de municipii aflaţi în funcţie. Ce alt serviciu mai mare poţi să-i faci PSD într-un municipiu decât să-l demiţi din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale pe primarul PNL? Să terminăm cu astfel de prostii şi cu astfel de decizii care sunt luate fără nicio noimă. Dialog, comunicare, solidaritate sunt fundamentale. Nu o luaţi ca un avertisment, dar voi lua măsurile care se impun pentru a avea garanţia că PNL va câştiga alegerile", a spus Orban duminică, la reuniunea Consiliului Naţional al PNL de la Palatul Parlamentului.

 

"Trebuie să lăsăm de-o parte agendele personale. Cea mai bună modalitate ca obiectivul tău de carieră să fie realizat este să fii într-un partid puternic, care câştigă alegerile. Trebuie să pună toţi osul la treabă, nu numai unii să ducă greul bătăliei, în timp ce alţii stau binişor şi se uită, aşteptând eventual să-şi rupă gâtul cei care se bat pentru partid”, a afirmat liderul PNL.

"Gata cu blaturile cu PSD! V-o spun din capul locului", a mai spus el.

PSD: Mesaj indecent și dezechilibrat

Mesajul liderului liberal a stârnit un val de reacții virulente în rândul PSD.

"Trebuie să-mi aleg foarte atent cuvintele când mă refer la derapajele îngrozitoare ale PNL/Ludovic Orban. Am încercat mereu să înțeleg mesajele politice, să le găsesc explicații, dar ce face dl Orban este de netolerat într-o societate normală (...) Avem astăzi un șef PNL care a înțeles să devină celebru printr-un mesaj #indecent și #dezechilibrat. Este, dacă vreți, în aceeași cheie cu „paraditul la cetățeni”, bucuria procurorului Negulescu, zis „Portocală”, a spus  președintele PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu, într-o postare pe pagina de socializare.

Declarațiile lui Orban au fost taxate și de parlamentarii social-democrați.

PNL: Nu aveam nicio emoție că PSD va încerca să exploateze  această metaforă!

Pe de altă parte, președintele PNL Dâmbovița, Marius Caravețeanu a insistat pe substanța mesajului.

"Sunt convins că a fost identificată figura de stil pe care a vrut să o folosească președintele Ludovic Orban în sensul că nu trebuie să existe un blat cu PSD-ul, nu trebuie să existe nicio înțelegere pe sub masă, ci pur și simplu PNL să-și facă datoria de partid de opoziție. Există o tentație și o tendință de a exploata această metaforă... Nu aveam nicio emoție că PSD va încerca să exploateze  această metaforă, dar sunt convins că nimeni nu s-a gândit la aspectul fizic al acestui îndemn", a declarat, la rândul său, șeful PNL Dâmbovița, Marius Caravețeanu.

Acest îndemn nu va schimba cu nimic atitudinea mea față de PSD. Nu mai aveam nevoie de un îndemn de la centru ca la nivel județean să facem opoziție așa cum considerăm, în sensul adevărat al cuvântului: să criticăm acolo unde este cazul, să oferim soluții atunci când este cazul, astfel încât PNL-ul să redevină ceea ce trebuie și anume cel mai puternic partid din România", a mai spus liderul liberal.

El le-a transmis și un mesaj celor de la PSD. "Să-și facă treaba cât mai bine acolo unde sunt puși chiar dacă, în ultima vreme, constatăm că fac tocmai pe invers, ne oferă în fiecare zi scenete de teatru absurd, unele cu iz de telenovelă, așa cum am văzut și la ultimul congres al PSD (să nu denaturăm ideea), congresul de zilele trecute. Am văzut cu toții că a virat ușor spre o telenovelă având în vedere postarea și poziția partenerei de viață a președintelui PSD, Liviu Dragnea".