Senatorul liberal, Iancu Caracota, se arată îngrijorat de situația Barajului Pucioasa. El a cerut ministrului Apelor și Pădurilor să comunice care sunt măsurile întreprinse în privința gestionării și reabilitării acestui obiectiv.

"Barajul Pucioasa din județul Dâmbovița alimentează cu apă peste 25.000 de oameni din Nordul județului, cu toate acestea barajul se află într-o stare critică fiind colmatat în proporție de 80%.

În urmă cu doi ani locuitorii din Pucioasa, Doicești, Vulcana Băi, Vulcana Pandele și Bârcânești au rămas fără apă potabilă după contaminarea apei cu o bacterie periculoasă ”clostridium perfringens”.Pe fondul acestui istoric, autoritățile locale nu au luat nici o măsură de curățare a râului Ialomița, care alimentează barajul și nici a lacului de acumulare în sine, acestea au fost ultima dată curățate în anul 2011, deși legislația în vigoare prevede ca aceste proceduri să fi realizate o dată la doi ani.

Având în vedere misiunea Ministerului - managementul resurselor de apă, am solicitat să mi se comunice ce măsuri au fost întreprinse în privința gestionării și reabilitării acestui obiectiv de o importanță covârșitoare pentru Nordul județului Dâmbovița", a spus senatorul.