Comisia Juridică de Disciplină și Imunități a Camerei Deputaților demonteaza acuzațiile aduse deputatului Cezar Preda in asa-zisul scandal de corupţie.

O ancheta APCE arăta că liberalul, din poziția de lider al grupului PPE în APCE, ar fi comis fapte grave de favorizare a autorităților din Azerbaidjan într-un raport redactor.

Cezar Preda este  lider de grup al popularilor europeni din APCE, funcție pe care a câștigat-o  în urma unor  alegeri  interne în luna ianuarie  a acestui an, după un balotaj cu  olandeza  Ria Oomen – Ruijten, candidatul susținut de Daul pentru această funcție.

”Vreau să facem două precizări. Eu sunt acuzat pentru abateri de la codul de conduită etică. Modul în care este judecat un raportor este în baza raportului pe care îl prezintă. Am prezentat cel mai critic raport la adresa Azerbaidjanului. Aceste alegații nu sunt de corupție. Să spui că Cezar Preda are afaceri cu petrol în Azerbaidjan, vă dați seama ce prostie? Familia mea a fost în Azerbaidjan în timpul Jocurilor Europene, au fost foarte mulți români acolo. Eu atunci nici nu eram raportor pe Azerbaidjan. Soția și fata mea au fost acolo, au stat trei zile, s-au întors, foarte bine. Ce nu e normal în asta? Pentru jurnaliști e normal să dezbateți aceste lucruri. La absolut raportorii le-au găsit câte un articol din codul de conduită. Nu zic de cei acuzați de corupție, e treaba lor. În martie am votat în biroul APCE ca cei care au refuzat să conlucreze cu acei judecători să se autosuspende. M-am autosuspendat de aseară. Acum, la Camera Deputaților, corespondența s-a făcut cu Parlamentul României, nu pe adresa mea de mail. De ce nu m-aș fi dus eu să vorbesc cu Comisia? Sunt abateri de conduită, nici nu ridică suspiciuni. Eu nu vreau să mă disculp. Eu nu ies din procedură" , declara Cezar Preda, citat la Antena 3.

 

Iată răspunsul Comisiei Juridice: