PSD Dâmbovița a anunțat că va merge la mitingul de sâmbătă, 9 iunie, cu un număr de 13 500 de persoane.

Social-democrații au contractat 47 de autobuze mari care vor transporta 2400 de persoane, 35 de microbuze cu circa 800 de persoane și peste 2050 de mașini proprietate personală ale membrilor de partid care vor asigura transportul a circa 10 500 de persoane la mitingul de mâine.

PSD Târgoviște a mobilizat circa 2000 de persoane pentru această manifestare.

"Numărul de participanți care și-au propus să participe este mai mare decât cel pe care l-am estimat inițial. Există o dorință foarte bună (...) Sperăm ca acesta mitingul să fie un semnal de alarmă pentru întreaga societate românească în legătură cu modul în care funcționează justiția și sunt respectate drepturile și libertățile fundamentale ale omului", a anunțat președintele PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu, joi, în cadrul unei conferințe de presă.

Pesediștii și-au pus la bătaie cotizațiile pentru a organiza participarea la mitingul de la București. Au pregătit câteva mii de pancarte, 300 de steaguri ale României și Uniunii Europene, peste 3000 de stegulețe și flyere. Conducerea organizației nu a anunțat suma care s-a cheltuit cu acest eveniment.

Când vom avea socoteala finală, vom face publică cifra, că nu e nimic secret!

"Am stabilit în Comitetul Executiv Județean să plătim cu toții o cotizație suplimentară, am adoptat o hotărâre în acest sens, am colectat banii necesari. Vom face plățile pe contract și factură, cele mai multe le vom face din contul partidului. Am făcut și plăți în numerar acolo unde, într-o localitate, un coleg de-al nostru a găsit pe cineva care are de închiriat un microbuz. cei care merg cu mașinile personale își vor suporta cheltuielile de deplasare. Când vom avea socoteala finală, vom face publică cifra, că nu e nimic secret", a precizat liderul PSD.

Plecarea va avea loc din mai multe zone ale județului. Grupurile de participanți vor avea în fruntea lor parlamentarii responsabili de zonă, consilierii județeni, primarii, viceprimarii și consilierii locali.

Referitor la zvonurile referitoare la  anumite presiuni făcute asupra unor funcționari de a participa la miting, Țuțuianu a negat.

"Nimeni nu a forțat vreodată pe cineva să meargă la un miting. Nu le-am promis nimic. Singura promisiune pe care o facem este o țară normală", a declarat șeful organizației județene a PSD.

 Sunt oameni care vor dă deturneze scopul acestui miting!

"Sunt oameni care vor să deturneze scopul acestui miting. Este, cred eu, o diversiune, pentru că nu cred că cineva, numai dacă nu e sănătos la cap, și-ar propune să vină în Piața Victoriei și sper ca toată lumea să fie calmă și să înțeleagă că dreptul de a manifesta îl avem și noi și alții", a mai spus Adrian Țuțuianu.

"Mitingul va arăta că există o susținere populară pentru proiectele pe care le avem (...) Mitingul este și un moment  care arată că PSD este principala forță politică a acestei țări capabilă să mobilizeze membrii și simpatizanții în susținerea proiectelor cu care a câștigat guvernarea din 2016. Totodată, arată și soliditatea coaliției de guvernare (...) Sper ca mitingul să-i lămurească pe toți din Parchete, din Servicii, din sistemul judiciar și alte instituții că respectarea legii nu este facultativă și că puterea adevărată este, așa cum spune Constituția, este cea dată de popor", a mai explicat liderul PSD.