Deputatul Claudia Gilia condamnă vehement comportamentul președintelui României în ceea ce privește decizia Curții Constituționale referitoare la revocarea șefei DNA.

În opinia parlamentarului social-democrat,tentativa președintelui Klaus Iohannis de a pune în discuție decizia CCR reprezintă o subminare directă a acestei instituții.

"Președintele Iohannis a refuzat să asigure opinia publică asupra faptului că va respecta decizia Curții Constituționale. La întrebările care i-au fost puse de mass-media și nu numai pe această temă, președintele României s-a comportat precum un computer stricat care este pus în dificultate de o ecuație prea complexă și care nu face decât să repete un răspuns irelevant. Mai mult, președintele Iohannis a stabilit de la sine putere perioada privind punerea în aplicare a deciziei CCR înainte de luna decembrie.Acest lucru este, în opinia noastră, o încălcare gravă a dispozițiilor constituționale (...) Este inacceptabilă nerespectarea Constituției de către instituția statului, Președintele României, care are și funcția esențială de a veghea la respectarea Constituției, dar și în calitate de cetățean al acestei țări. De asemenea, sunt inacceptabile presiunile care se fac, atât din partea liderilor Opoziției, cât și din partea președintelui României, prin intermediul consilierului prezidențial asupra judecătorilor CCR. Îi recomand președintelui României, Klaus Iohannis,  să citească cu mare atenție mai multe articole din Constituția României", a explicat Claudia Gilia.

Ea a adăugat că perioada care urmează va una extrem de agitată pe scena politică, reliefând faptul că PSD nu-și dorește instabilitate politică, ci vrea să se concentreze pe punerea în aplicare a programului de guvernare.

"Vor urma câteva  săptămâni în care se va discuta despre o moțiune de cenzură care va aduce doar acuze în baza unor articole de presă, articole de opinie  fără cifre credibile, fără să se țină cont de proiectele implementate în folosul cetățenilor (...) Vor urma două săptămâni de dezbateri deșarte, acuze, certuri", a mai spus Gilia.