"Nu vom putea fi intimidaţi şi opriţi cu ameninţări şi cu fluturat de cătuşe! Nu vom fi opriţi cu minciunile înfiorătoare în care se citeşte disperarea. Am câştigat în mod corect alegerile, avem un mandat dat de majoritatea alegătorilor, avem un guvern legitim şi vom continua să reparăm tot ce a fost gândit să funcţioneze împotriva oamenilor. Şi, oricât de mult le-ar displăcea contestatarilor de serviciu sau de servicii, Justiţia nu va mai fi arma pe cineva s-o poată folosi ca să-şi elimine adversarul. Iar cei care vor decide dacă am făcut ceea ce trebuia şi care vor hotărî cine va guverna România vor fi alegătorii, la vot!

 

Vom spune, fără să obosim sau să ne temem că trebuia modificat Codul de Procedură Penală, astfel încât peste o sută de texte să fie puse în acord cu deciziile Curții Constituționale, pronunțate în ultimii ani. Aşa cum vom spune că era obligatorie, începând cu 1 aprilie 2018, transpunerea Directivei (UE) 2016/343 a Parlamentului European și a Consiliului din 9 martie 2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție și a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale. În caz contrar, România risca sancțiuni de 100.000 euro pentru fiecare zi de întârziere. Au circulat multe minciuni în spaţiul virtual, şi nu numai, în legătură cu modificările Codului de Procedură Penală, în încercarea de a-i manipula pe oamenii de bună credinţă. Le-am demontat pe toate şi nu vom înceta să le explicăm de câte ori va fi nevoie. Aşa cum o să le spunem românilor de bună credinţă – şi sunt copleşitor de mulţi - ceea ce am reuşit, în ciuda piedicilor de tot felul, să facem până acum: Guvernul PSD a reparat multe nedreptăţi din sfera socială, a decis creşterea salariilor pentru angajaţii care lucrează în domenii importante, iar economia înregistrează indicatori care ne demonstrează că suntem pe drumul cel bun.



Ne-am asumat un program de guvernare, iar la capătul mandatului dat de alegători vom analiza ce am făcut din ceea ce ne-am propus şi cu aceste rezultate ne prezentăm în faţa electoratului. Noi nu venim cu minciuni şi manipulări, ci cu date care pot fi verificate.

Iar pentru cei care sunt agresivi şi îmbrâncesc şi, mai apoi, strigă „fără violenţă”, pentru cei care ne acuză de dictatură, dar manifestă o intoleranţă care nu cunoaşte limite, pentru cei care se pretind reprezentanţii elitelor, dar în locul argumentelor arată semne obscene de la tribuna parlamentului, pentru cei care se consideră educaţi, dar ţipă isteric şi se tăvălesc pe holurile parlamentului, precum şi pentru cei care acuză că nu se respecte legea, dar încalcă toate normele, am un singur mesaj: vă aşteptăm în competiţia electorală pe care nu o veţi câştiga nici dacă veţi candida singuri", se arată într-o declarație politică susținută de deputatul PSD, Oana Vlăducă.