Plenul reunit al Parlamentului dezbate şi votează astăzi, de la ora 14.00, moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi susţinută de USR şi PMP împotriva Guvernul Dăncilă. 

 În opinia deputatului PSD de Dâmbovița, Claudia Gilia, moțiunea de cenzură este una eșuată din start. Mai mult, parlamentarul susține că Opoziția doar mimează... opoziția și încearcă disperat să penalizeze un guvern cu realizări.

"În lipsă de preocupări constructive şi, în pană acută de idei politice, reprezentanţii Opoziţiei continuă să mimeze…opoziţia, ultima găselniţă de final de sesiune parlamentară fiind această moţiune de cenzură, fără nicio şansă de reuşită!

După zece moţiuni simple iniţiate de PNL şi USR în acest mandat, toate sortite unui eşec glorios, de această dată opoziţia din Parlament şi-a intitulat pompos şi politicianist demersul de demitere a Guvernului ca fiind „o urgenţă naţională!”

În opinia mea, acest mod de a mima opoziţia este nu doar inutil, ci şi pueril. Încercarea disperată de a penaliza Guvernul PSD şi a minimiza toate măsurile luate în ultimul an şi jumătate în scopul creşterii nivelului de trai al românilor, are doar caracterul unei banale declaraţii politice, îmbrăcate în forma fără fond a unei moţiuni de cenzură desuete, probabil în scopul de a aminti propriului electorat că partidele din opoziţie încă există, şi, mai mult, se mai fac din când în când şi că lucrează!

Textul moțiunii este o însăilare de minciuni, dezinformări și interpretări tendențios-absurde ale realității. Date, fapte certe atestate de instituții internaționale sunt ignorate, ascunse cu premeditare în favoarea unei propagande fără niciun suport.

Minciunile din textul moțiunii sunt în fapt continuarea dezinformărilor multiple vehiculate de PNL și USR în spațiul public, din ultima perioadă și sunt menite doar să întrețină, să radicalizeze, să stârnească până la paroxism patimile politice și personale astfel încât să conducă la anarhie socială.

Ca demers politic, moțiunea de cenzură este lipsită de suportul legitim necesar. PNL reclamă preluarea guvernării cu Orban prim-ministru, în condițiile în care, românii nu le-au acordat încrederea și votul, iar majoritatea parlamentară stabilită în urma alegerilor, nu are probleme în a lucra pentru români.

Adevărul este că Guvernul nostru a reuşit în ultima perioadă, dincolo de majorările salariale sau ale pensiilor, schimbări esenţiale în ceea ce priveşte politica fiscală, prin reducerea birocraţiei, diminuarea costurilor de administrare şi digitalizarea serviciilor, astfel încât românii să poată economisi timp şi bani, şi a le uşura astfel, viaţa de zi cu zi.

Guvernarea PSD-ALDE este una solidă şi pune în centrul preocupărilor sale creșterea nivelului de trai al românilor, bunăstarea cetăţenilor, şi îmbunătățirea calităţii serviciilor publice oferite oamenilor de către instituţiile statului. Aceste deziderate sunt deja realităţi, iar românii le constată şi le simt în fiecare zi.

PNL, USR şi PMP, formaţiuni aflate pe toboganul încrederii chiar şi din partea propriilor votanţi, ar trebui să-şi redimensioneze activitatea politică şi parlamentară şi să le adapteze la realitatea din ţară! Românii nu mai au nevoie nici de circ politic ieftin, nici de lipsa unor dezbateri parlamentare bazate pe idei! Oamenii au nevoie să vadă în Parlament conlucrare, dialog, dispute politice reale, care să genereze soluţii şi propuneri creatoare de plus valoare pentru fiecare dintre noi.

Recomand Opoziţiei să se elibereze din paradigma unor demersuri parlamentare în care nici ei nu cred, precum această moţiune de cenzură, şi să dezvolte cu adevărat o opoziţie constructivă, eventual prin propuneri legislative care să rezolve adevăratele probleme ale românilor, aşa cum fac reprezentanţii PSD în Guvern şi în Parlament!

Din nefericire, în ultima perioadă, cele mai mari „realizări” ale partidelor din Opoziţie, şi cam singurele cu care s-au mândrit, a fost scandalul nesfârşit din cadrul dezbaterilor legilor justiţiei. Cam puţin, stimaţi colegi! Ar fi momentul să faceţi cu adevărat ceva şi pentru români, şi nu doar moţiuni! Evident, dacă vă pasă!" Claudia GILIA, Deputat PSD