Institutul Naţional de Statistică a confirmat oficial: inflaţia a coborât în iulie la 4,56%, faţă de o rată de 5,4% în iunie şi mai.

"Cifrele nu fac politică! Cifrele arată că programul de guvernare a adus mai mulţi bani în buzunarele românilor, mai multe locuri de muncă mai bine plătite şi mai multe oportunităţi pentru românii din diaspora care vor să se întoarcă acasă", declară deputatul Oana Vlăducă.

"Anunţul INS vine după ce şi Banca Naţională a anunţat deflaţia din luna iulie, a revizuit în scădere, de la 3,6% la 3,5%, prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi a redus estimările pentru finele lui 2019, de la 3% la 2,7%. Încă o minciună repetată obsesiv de opoziţie şi propagandă (câteodată nu mai facem deosebirea între ele), a fost demontată de realitate:Rata medie lunară a inflaţiei în primele şapte luni ale anului a fost de 0,3%,Comparativ cu luna iunie 2018, în iulie rata a fost negativă, cu -0,5%.Raportat la începutul anului, carne de porc, de exemplu, s-a scumpit cu 3,5%,  în timp ce ouăle s-au ieftinit cu 28%", a mai arătat parlamentarul.