PSD are o problemă de imagine și trebuie găsite urgent soluții, spune secretarul executiv al PSD Dâmbovița, Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

El a arătat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că problemele existente în PSD trebuie abordate frontal. Stan s-a arătat îngrijorat de faptul că PSD pierde capital electoral important, evidențiind faptul că erodarea este una mai accentuată decât cea specifică actului de guvernare.

Liderul social-democrat a precizat că organizația nu se plasează subiectiv într-o tabără sau alta, subliniind că este o perioadă destul de grea pentru PSD din perspectiva  percepției publice și a prăbușirii cotei de încredere. 

 

"Această stare conflictuală nu face bine nimănui și cred că cea mai bună opțiune pentru PSD este să rămână unit. Problemele  care există în momentul de față nu se pot rezolva prin declarații și confruntări publice. Este nevoie de o discuție aprofundată în partid și trebuie găsite soluțiile. Este clar că PSD și ALDE trebuie să asigure majoritatea parlamentară, acest guvern trebuie să-și continue activitatea, însă, lângă doamna Dăncilă trebuie aduși câțiva miniștri care să rezolve unele din problemele care există la nivelul guvernări.

Sunt convins că la nivelul CeX se vor găsi cele mai bune soluții. Nu cred că această situație, și mă refer la percepția publică, este una care să corespundă performanței actului de guvernare (...)

Este clar că PSD are o problemă de imagine care trebuie rezolvată și trebuie găsită sursa acestei probleme. O analiză aprofundată, ministru cu ministru, ar trebui să conducă la câteva concluzii și luarea unor măsuri. Lucrul acesta ar trebui să se întâmple în cadrul unui Comitet Executiv Național unde tema principală n-o să fie un conflict între un ministru și un primar general, ci găsirea unor soluții pentru această situație.

Este evident că, în momentul de față, PSD înregistrează o scădere față de ultimele alegeri, dacă este să ne raportăm numai la alegerile parlamentare din 2016, în pofida faptului că, la nivel de guvernare, lucrurile nu arată deloc rău. Chestiunea care generează această problemă de imagine nu ține de performanțele economice, ci de cu totul altceva, iar lucrul acesta trebuie rezolvat. Este o chestiune de percepție. Deși rezultatele guvernării sunt bune, există o anumită dificultate a unor miniștri în a arăta și a explica aceste rezultate. Nu am cum să spun eu ce miniștri trebuie să plece, dar spun că analiza trebuie făcută în CEX și ar trebui să se ia niște decizii.

Fac un apel către parlamentarii PSD, miniștri, consilierii județeni, locali, primarii PSD să abordeze cu echilibru și înțelepciune situația din partid, iar soluțiile trebuie găsite în interiorul partidului.

N-o să ne prefacem că totul este bine. Nu văd cu ochi buni aceste teme legate de disputa la nivel național. Este destul de frustrant să vorbim de o guvernare bună, dar, în același timp, de o pierdere a încrederii și aici mă refer la ceva mai mult decât o uzură normală care este specifică unui partid aflat la guvernare.

Este evident că, la nivelul PSD, trebuie făcute niște schimbări. Degeaba se schimbă abordarea la Dâmbovița sau  la Prahova, trebuie să existe o consultare mai largă în partid, deciziile trebuie să fie luate într-un cadru mai larg. Cred că anumite situații la care am ajuns sunt cauzate și de o lipsă de comunicare. Se poate și mai bine, putem mai mult!", a declarat Stan.

 Liderii PSD Dâmbovița s-au întrunit aseară, în ședința Comitetului Executiv județean, unde au discutat despre situația tensionată din partid, la nivel național.