Parlamentul României
SENAT
INTERPELARE
Adresată: Domnului Tudorel TOADER, Ministrul Justiţiei
De către: Senator Iancu CARACOTA
Grupul parlamentar: Partidul Naţional Liberal
Şedinţa Senatului din data de: 24.09.2018
Obiectul interpelării: Protestele angajaților din penitenciare
Domnule ministru,
Lucrătorii din Penitenciarul Găești s-au alăturat pe 14 septembrie amplelor proteste organizate în ţară de către Federaţia Sindicatelor din Administrația Naţională a Penitenciarelor.
Principalele revendicări ale angajaţilor din Penitenciarul Găești, au vizat promisiunile neonorate de instituția pe care o coordonaţi, spre exemplu:
⦁ crearea unor condiţii mai sigure şi mai bune de muncă pentru agenţii din penitenciare;
⦁ respectarea planului multianual de investiții şi creşterea bugetului pentru acestea;
⦁ plata orelor suplimentare restante;
⦁ reluarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de management superior şi încetarea delegărilor de atribuţii preferenţiale şi lipsite de transparenţă;
⦁ aplicarea Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice şi a Ordinului nr. 820/2015 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea majorării pentru lucrări de excepție sau misiuni speciale funcționarilor publici cu statut special și personalului civil din sistemul administrației penitenciare.

Având în vedere cele menţionate mai sus, vă adresez rugămintea de a-mi comunica în scris ce măsuri aţi întreprins pentru soluţionarea problemelor semnalate de către reprezentanţii sindicatelor.
Senator,
Iancu CARACOTA