DECLARAȚIE POLITICĂ

Doamnelor şi domnilor deputaţi,

Referendumul din 6-7 octombrie reprezintă ultima etapă a unui proces constituțional inițiat de 3.000.000 de cetățeni, de aceea este legal, legitim și profund democratic!
Voi merge la acest referendum și voi susține valorile fundamentale pe care s-a sprijinit poporul nostru de mii de ani. La referendum nu voi merge pentru a interzice unele drepturi ale celor care sunt altfel. Voi merge pentru a apăra acest tip de civilizație creștină, care, în unele țări europene a fost răpus în favoarea desfrânării și imoralității. Dacă vom ceda puțin câte puțin, vom descoperi în scurt timp că nu a mai rămas nimic din moștenirea înaintașilor noștri.
În acest context, este imperativ să definim juridic, expressis verbis, prin Constituție, instituția cea mai importantă – familia. Suntem chemați la referendum să spunem clar faptul că familia se întemeiază pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Să nu picăm în capcanele propagandei și ale politicii. La referendum se va defini căsătoria, nu se vor interzice drepturile familiilor formate dintr-o mamă și un copil, bunică și nepoți sau tată și copii, atât!
Ordinea morală a unei societăți este dată de instituția căsătoriei. Participarea la referendum, a fiecăruia dintre noi, este un exercițiu democratic, un drept și o obligație civică și morală. Referendumul a fost cerut de 3 milioane de români și a fost nevoie de 3 ani până a ajuns să fie pus în practică. 
Voi merge la referendum pentru a vota normalitatea, firescul și lumea în care vreau să trăiască noua generație, copiii noștri. Familia trebuie să rămână mediul în care toți să ne simțim în siguranță.
 Acest referendum este al întregului popor, iar în anul Centenar se pot repune bazele unei societăți normale, bazele unui viitor predictibil și sigur pentru copiii noștri.
Boicotul nu este o opțiune! Așadar, voi merge la referendum alături de România responsabilă.
Vă îndemn să mergeți la vot!

Claudia GILIA, Deputat PSD