Deputatul Nicolae Bănicioiu  s-a aflat miercuri, într-o vizită de lucru la Spitalul din Găești și la inaugurarea sediului organizației municipale Moreni a Pro România.

 Parlamentarul a declarat miercuri, la Moreni, că visează la un procent din 2 cifre pentru Pro România la alegerile europarlamentare de anul viitor.Bănicioiu a spus că formațiunea condusă de Victor Ponta, Pro România, deși este în  perioada de organizare, va fi surpriza următoarelor alegeri.

"Visez la un procent din 2 cifre la alegerile europarlamentare. Sunt convins că după alegeri va fi o creștere și mai mare.

Lumea trebui să afle, prin structurile noastre locale, că există un nou partid, reformat, de centru-stânga, cu o puternică componentă de centru,  format din oamenii performanți ai Guvernului Ponta. Mai sunt câțiva care au rămas la PSD, dar, în general, oamenii buni cam vin la noi.

Sunt multe discuții, și cu primari, nu numai de la PSD, ci în general, oarecum performanți. Va fi un partid mult mai selectiv, nu poți să primești chiar pe toată lumea.

Din PSD Dâmbovița, e de discutat. Pe o parte, s-ar putea să-i luăm, pe o parte mai bună. Ce spuneam noi, acum câteva luni, la Târgoviște, a confirmat și domnul Țuțuianu. Deci, ne-a dat dreptate, e primul pas. Dacă domnia sa alege  să se complacă în această situație și să rămână în PSD în aceeași manieră de conducere și cu aceeași doamnă Dăncilă, e problema sa. Vor mai fi transferuri (...)

Sunt parlamentari din Dâmbovița care discută cu noi și care cred că ne împărtășeșc părerile. Domnul Țuțuianu, în primul rând. NU vrem să racolăm, ci doar cât și ce ne trebuie. Nu trebuie să plece toți de la PSD. Deocamdată, și e un început, ei confirmă ceea ce spuneam noi și au aceeași părere ca noi. Este public și asumat de ei ", a declarat Bănicioiu într-o conferință de presă.

El a arătat că PSD este foarte greu de reformat și de eficientizat. "Structurile sunt mult prea încâlcite, mult prea supradismensionate, am contribuit cu toții la acest lucru.

PSD Dâmbovița în mod special va avea de suferit după Cex , dar și PSD în general pentru că nu au reușit să impună nicio schimbare. Va fi o suferință mare! Dacă vor continua în sensul acesta, iar anul viitor nu va mai fi o creștere economică din inerția anilor precedenți va fi o mare problemă de guvernare. Ne putem reduce aminte de vremurile în care Băsescu tăia și salariile", a avertizat parlamentarul.

El a mai spus că vor fi multe surprize la congresul partidului care va avea loc pe 20 octombrie.

"Congresul este în organizare, vom pregăti foarte multe surprize zic eu plăcute, veți vedea foarte mulț oameni politici cunoscuți, chiar și primari. Delegații sunt stabiliți pe baza nucleelor existente, un număr fix pe fiecare județ".

La nivelul județului Dâmbovița, sunt înregistrate  circa 400 adeziuni  la Pro România.