Mesaj tranșant al primarilor PSD Dâmbovița în perspectiva Comitetului Executiv în care s-ar putea lua în discuție o eventuală sancționare a lui Adrian Țuțuianu, în contextul scandalului înregistrărilor din ultima perioadă.

Primarii PSD Dâmbovița amenință cu retragerea din partid, în cazul în care conducerea centrală va decide ca președintele organizației să fie sancționat în cadrul Comitetului Executiv Național. Cu alte cuvinte,  primarii sunt gata să-și pună mandatele la bătaie ca să-l apere pe președintele Țuțuianu de o eventuală răzbunare a conducerii PSD la adresa acestuia. O astfel de poziție a fost exprimată luni, 29 octombrie, de primarul comunei Morteni, care susține că Adrian Țuțuianu a avut mandatul organizației pentru toate demersurile pe care le-a făcut în plan politic. 

"Am discutat cu mai mulți colegi primari și am stabilit că această susținere va merge până la retragerea noastră din PSD în cazul în care, la Cex, se vor lua măsuri împotriva președintelui nostru.Vreau să subliniez că președintele Adrian Țuțuianu a avut mandatul organizației județene pentru toate demersurile pe care le-a făcut.Drept urmare, dacă sunt necesare unele sancțiuni, nu Adrian Țuțuianu e vinovat, ci noi, cei care l-am mandatat", a declarat Ionel Olteanu, primarul comunei Morteni.

Potrivit actualelor reglementări, dacă un primar demisionează din partidului pe listele căruia a fost ales, își pierde mandatul.

"Organizația PSD Dâmbovița nu se rezumă la o înregistrare instrumentată de niște oameni lași, frustrați sau prea puțin bărbați. Pentru PSD Dâmbovița vorbesc rezultatele , iar acestea se datorează lui Adrian Țuțuianu", a mai adăugat primarul social-democrat.

La rândul său, primarul comunei Valea Mare și vicepreședinte PSD Dâmbovița este de părere că se încearcă destabilizarea uneia dintre cele mai performante organizații din țară.

"Condamn ferm modul în care  se încearcă denigrarea președintelui Adrian Țuțuianu  și modul josnic în care a fost orchestrată și gândită de către persoane care încearcă prin orice mijloace să destabilizeze PSD Dâmbovița, una dintre cele mai performante la nivel național (...) Nu cred că este vreun primar care să spună că n-a fost ajutat și sprijinit de Adrian Țuțuianu. Prin urmare, și gestul nostru, al primarilor, a fost unul firesc, de normalitate (...) Numai cine nu vrea să vadă nu vede ce s-a întâmplat în ultimii ani în Dâmbovița și modul în care s-a dezvoltat acest județ. Eu vă spun că, fără implicarea dumnealui și a unor oameni care, într-adevăr, vor binele județului, nu cred că s-ar fi întâmplat lucrurile astea", a transmis Constantin Miu, vicepreședinte PSD Dâmbovița, primar al comunei Valea Mare.