Președintele  PNL Dâmbovița, Virgil Guran, a vorbit astăzi despre obiectivele politice, în prima conferință de presă de la alegerile interne.

Liderul liberal a admis că sunt probleme majore în funcționarea organizației pe care va încerca să le remedieze astfel încât PNL să fie capabil să facă opoziție.

"Trebuie să recunosc că avem niște probleme în funcționarea partidului  la nivel județean. Să nu credeți că eu voi fi vreun Mafalda, într-o lună, două, gata, toate lucrurile merg bine. Dacă era atât de bine nu mai era nevoie să vin eu, era liniște aici, PSD-ul era la ușă să ne roage să-i băgăm în seamă... Deocamdată, este greu să te miști și când ești în opoziție și când vezi că cei de la PSD promit primarilor tot felul de lucruri. Din păcate, unii dintre primari încă mai cred lucrurile astea, dar  trece timpul, le trece mandatul și nu prea vedem nimic concret. Vom încerca să dinamizăm", a declarat Guran.

 "Sunt un tip realist. Nu am venit să spun că mâine o să-l batem pe Țuțuianu de o să ne roage să-l primim pe liste la noi. Dar, sigur va fi o altă organizare și vor simți și Țuțuianu și Rovana Plumb și toți ceilalți că suntem partid și că avem un cuvânt de spus. Lucrurile se construiesc încet și așezat".

"Nu intru în conflicte fără rost. Nu-mi place bârfa!", mai spune noul șef al liberalilor dâmbovițeni care a ținut să puncteze că nu este interesat de can-canuri și că modul său de a lucra este următorul. "Evaluez oamenii în funcție de ceea ce trebuie să realizăm. Nu mă interesează că, după-amiază bea un pahar de vin, dacă în timpul programului își face treaba, nu mă interesează dacă are prietenă sau soție...  "

Târgoviște, Titu și Moreni rămân în continuare filiale cu cele mai mari defecțiuni, spune șeful organizației județene. El avertizează că, dacă responsabilii filialelor respective nu vor face treabă, vor avea o problemă cu el.

Guran a vorbit și despre situația din PSD care, în opinia sa, este este într-o scădere dramatică. În acest context, liberalul susține că primarii PNL nu vor mai fi atrași să participe la ședințele acestei formațiuni politice. La acest moment, PNL Dâmbovița are 18 primari, potrivit președintelui Guran.

"PSD-ul este în cădere liberă, nu prea mai prezintă o garanție. Așa că, venim din spate, noi liberalii și dreapta în general! Așa că, probabil, nu mai sunt așa interesante ședințele de la PSD (...) În organizare, de făcut ordine în partid, e cel mai bun de la ei Țuțuianu în momentul de față. Vă dați seama că ne-ar avantaja să-l schimbe, să aducă unul mai liniștit, mai potolit  care nu are capacitatea de a aduce primarii la ședințele lor".

Mandatul lui Virgil Guran în fruntea PNL Dâmbovița este până în 2021 când, spune acesta, ar trebui să aibă loc noi alegeri.

"Am venit să rămân în Dâmbovița, nu să plec(...) Am de gând în viitor să mă mut la Dâmbovița, dar să văd unde. O să-mi iau o căsuță probabil, pe undeva, să vedem unde este mai frumos. Nu poți să conduci o organizație de la București, în același timp, nu pot să stau toată ziua aici, pentru că am însărcinări destul de importante și la București (...) Dacă n-o să fiu promovat în cine știe ce funcție importantă, voi duce mandatul la bun sfârșit. O să rămân aici și voi candida aici. Numai cine știe, dacă o să mă pună prim-ministru între timp, ce să fac, trebuie să mă duc", a transmis acesta.