Universitatea Valahia din Târgoviște nu are buget pentru a plăti utilitățile pe luna decembrie, a afirmat astăzi, fostul ministru al Educație, Sorin Cîmpeanu.

 El a participat la ședința Consiliului de Administrație al UVT.

"Sunt preocupări importante cu privire la viitorul universității într-un context din ce în ce mai complicat al învățământului superior, în special pe termen scurt. În luna decembrie, spre exemplu, din cauza unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului care n-a fost suficient gândită, a fost o prostie ,care a limitat cheltuielile materiale la 90% din plățile pe anul trecut, în condițiile în care utilitățile au crescut, nicio universitate din România, nici Valahia din Târgoviște, nu are buget pentru a plăti utilitățile pe luna decembrie. E o problemă cât se poate de spinoasă", a declarat joi, la Găești, primvicepreședintele Pro România, Sorin Cîmpeanu.

"Soluția este să ne facem auzită vocea și sunt curios cum va putea reacționa guvernul când  atât de multe instituții din România nu-și vor putea plăti facturile la utilități.  Atenționăm că sunt probleme, nu să ajungem în decembrie  și să spui că s-a intrat în incapacitate de plată. Este stupid să duci universități, școli spitale, în incapacitate de plată", a arătat Cîmpeanu.

"Există semne de întrebare la nivelul UVT cu privire la evoluția numărului de studenți, și a fost o discuție foarte bună în legătură cu strategia de dezvoltare, din perspectiva angajabilității, calității și dezvoltării. Trebuie să pregătească forță de muncă în primul rând pentru nevoile județului și trebuie să intre în parteneriat cu mediul economic", a mai spus fostul ministru al Educației.

Prezent joi, 1 noiembrie, la inaugurarea sediului Pro România Găești, Sorin Cîmpeanu a atras atenția și asupra riscului ca salariile și pensiile să nu mai poată fi plătite.