Moţiunea de cenzură intitulată "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!", iniţiată de PNL, USR şi PMP, a căzut joi, 20 decembrie, la votul final din plenul Parlamentului.

Opoziţia nu a reuşit să strângă voturi nici câte semnături a avut moţiunea. Astfel, au fost 161 de voturi pentru şi 3 împotrivă.

Moţiunea a fost semnată de 163 de parlamentari.

Senatorul independent Adrian Țuțuianu declara miercuri, înainte de votul asupra moțiunii, că nu vor fi strânse mai mult de 180 de voturi și că nici semnatarii moțiunii de cenzură nu-și doresc ca aceasta să treacă, fiind doar un exercițiu de imagine neconvingător.

"Nici președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis nu-și dorește în anul 2019 un Guvern PNL-USR, experiența Guvernului Cioloș din 2016 s-a dovedit dezastruoasă pentru competiția de la alegerile parlamentare din anul 2016. Eu cred că în anul 2019 domnul Iohannis are nevoie de adversari facili, de un Liviu Dragnea vulnerabilizat și urât de marea majoritate a populației, un candidat necredibil din partea PSD la funcția de președinte al României și un guvern lipsit de personalități politice marcante și credibile care să poată ridica scorul PSD", a declarat Țuțuianu.

Pentru adoptarea moţiunii de cenzură era nevoie de votul a minim 233 de parlamentari. În acest moment PNL, USR, PMP au 145 de parlamentari. Alături de ei au mai votat neafiliaţii. Pe de altă parte, PSD şi ALDE au 248 de parlamentari.