Adrian Țuțuianu a anunțat la Bacău că s-a alăturat echipei condusă de Victor Ponta. El le-a explicat celor prezenți motivele care au stat la baza deciziei și obiectivele pe care și le-a stabilit.

Gestul său vine după ce, la conferința de presă din această dimineață de la Targoviște, a precizat încă de la început că nu va anunța decizia privind înscrierea în vreun partid politic pană la începutul sesiunii parlamentare. Mai mult, întrebat de redactorul db24news.ro dacă va merge astăzi în turneu electoral alături de Pro Romania, acesta a evitat răspunsul.

Iată ce a declarat la Bacău, cateva ore mai tarziu.

Este prima zi în care sunt alături de echipa Pro Romania după ce am meditat îndelung cu privire la parcursul politic pe care să-l urmez (...) Nu m-am dus aiurea, am venit alături de Pro Romania din două motive. În primul rand, că am avut în calitatea de președinte de organizație , dar și de președinte al CJD o relație excelentă cu Victor Ponta, am condus CJ cu rezultate foarte bune dar și cu un sprijin foarte bun din partea Guvernului condus atunci de Victor Ponta. De asemenea, la această masă sunt oameni cu care am lucrat, îi cunosc pe toți cei care constituie nucleul de bază al Pro Romania și lucrul ăsta a reprezentat pentru mine un criteriu. În al doilea rand, 20 de ani m-am identificat cu politica social-democrată și consider că, astăzi, alternativa corectă la PSD este Pro Romania. Deci, am venit alături de oameni pe care îi cunosc și care promovează același tip de politici pe care le împărtășesc și eu. Avem o misiunea grea, construcția unui partid politic nou nu se face ușor, dar sunt optimist pentru că am primit foarte multe încurajări de la oameni care au fost alături de noi de 20 de ani încoace. Sunt convins că vom putea să dăm țării după o muncă susținută la alegerile europarlamentare, dar mai ales anul viitor, un partid  social-democrat modern, european, progresist, deschis la provocările lumii contemporane. misiunea mea va fi să mă ocup de realizarea unei echipe puternice la nivel național,  dar în mod special la Dambovița unde vreau să fac o organizație de frunte, dacă se poate, chiar prima din partid, este un obiectiv ambițios pe care vreau să-l pun în practică.