Comitetul Executiv Judetean al PSD Dambovita a decis astazi, in sedinta, excluderea din partid a lui Daniel Comanescu,a anuntat intr-o conferinta de presa, presedintele interimar al organizatiei, Rovana Plumb.

121 de social-democrati au participat sambata, la ședința Comitetului Executiv Județean. 3 au votat împotriva excluderii lui Comanescu,  6 s-au abținut, iar restul de 112 au votat pentru excluderea acestuia din Partidul Social Democrat. Comanescu pierde astfel functia de presedinte al Consiliului Judetean Dambovita. In cadrul aceluiasi for, s-a decis sustinerea lui Alexandru Oprea pentru revenirea in fruntea CJD.

Rovana Plumb a enumerat cateva dintre motivele care au dus la aceasta decizie.

"A fost prezentat un raport în ceea ce privește activitatea pe care a desfășurat-o domnul Comănescu în calitate de președinte al Consiliului Județean… Sunt foarte multe întârzieri. Ca și om politic, pentru că nu a ajuns acolo, în funcția de președinte al CJD, de unul singur și prin faptul că a fost propus de către PSD Dâmbovița. Au fost identificate multe disfuncționalități, obiective care nu au fost realizate și cu care noi am venit în fața dâmbovițenilor în alegerile locale din 2016. Toate obiectivele acestea trebuiau să fie continuate, o parte dintre ele trebuiau să fie finalizate, nu a informat niciodată de când a fost ales președinte al CJD partidul, prin Biroul Politic Județean al cărui membru este de drept, conform statutului, care sunt progresele înregistrate sau nu la nivelul Consiliului Județean. Acestea sunt o parte dintre motivele care au condus la luarea acestei hotărâri de către Comitetul Executiv Județean pentru a putea în continuare să punem în mișcare tot ceea ce înseamnă obiective de investiții pentru a putea veni cu o nouă abordare la nivelul administrației publice locale aici în Dâmbovița, pentru că dâmbovițenii au nevoie să știe care sunt prioritățile de dezvoltare în continuare, pentru că este nevoie de un sprijin și o informare continuă și permanantă pentru că banii vin atât din munca pe care o desfășoară fiecare aici la nivelul județului, dar și banii care vin de la bugetul de stat, inclusiv fonduri europene pentru a se putea realiza toate programele investiționale pe care ni le-am propus, inclusiv creșterea nivelului de trai, salarizare, pensii, asistență socială. Cam acestea sunt motivele excluderii, în mare, sigur că o să primească și motivarea în scris. Să fiți convinși că decizia a fost luată conform statutului, atât a Articolului 30, aliniatele 3, 9, 11, cât și Articolului 38 din Statututul PSD care este în vigoare și care a fost adoptat anul trecut, în primăvară, de către Congres. Orice membru de partid trebuie să știe că atunci când partidul îți cere să faci un pas în lateral, când partidul constată că e nevoie de tine într-o anumită poziție, ca membru al partidului trebuie să respecți anumite decizii. Nimeni nu poate să fie presat, pentru că domnul Comănescu presupun că nu a fost presat să devină președinte al Consiliului Județean, deci pe cale de consecință și ca și similitudine nu putea să fie presat să plece, dar sunt 3 luni în care am avut discuții încercând să-l convingem pe domnul Comănescu, fără presiuni, ce înseamnă calitatea de membru de partid, indiferent de familia politică din care facem parte. Din păcate, după 3 luni de discuții colegiale, fără presiuni, nu s-a înțeles din partea unui membru de partid că este nevoie să facă un pas în lateral și atunci s-a ajuns la această decizie”, a explicat președintele PSD Dâmbovița, Rovana Plumb.