COMUNICAT DE PRESĂ
ALDE – Creștere importantă în intenția de vot a românilor


Majoritatea sondajelor arată că ALDE a cunoscut o creștere importantă in intenția de vot a românilor, astfel că în luna ianuarie ALDE ar fi obținut 10,7% (4 mandate), iar în februarie a crescut la 12,59 % (5 mandate), fapt ce confirmă că partidul își consolidează o bază electorală solidă.

Scorul ALDE este dat de încrederea românilor atașați de valorile liberale, de românii cu convingeri de centru-dreapta, ceea ce ne obligă să tratăm cu seriozitate alegerile europarlamentare care vor reprezenta un examen important. Anul acesta ne aflăm într-un moment decisiv pentru viitorul României, atât în plan intern, cât și european.

Întrucât ALDE și-a conturat o imagine de partid care se bate pentru ca drepturile și libertățile cetățenilor să prevaleze în dauna intereselor statului paralel, pentru că suntem un partid aflat la guvernare, iar așteptările cetățenilor sunt foarte mari în ceea ce ne privește, fac un apel la unitate și implicare către toți membrii ALDE, dar și către simpatizanți.

Predicțiile Politico arată că PNL ar obține 22,53% (8 mandate), în timp ce în luna precedentă, liberalii erau cotați la 21,58% (8 mandate). Pro România este în ușoară scădere. Dacă in ianuarie ar fi obținut 8,31% , in februarie partidul ar obține 7,92% (2 mandate). Traversăm perioada în care poporul român se află la răscruce, iar deciziile pe care cu toții le vom lua în următoarele luni vor defini atât viitorul țării cât și reprezentarea europeană a României pentru anii ce vor urma.

Deși în 2016 ALDE a intrat in Parlament de la prima încercare, o performanță la care au contribuit toți colegii, este imperios să nu rămânem în trecut, ci să facem pasul mai departe dând dovadă de maturitate, seriozitate și responsabilitate. România are nevoie de reprezentanți în instituțiile europene care să se lupte pentru drepturile românilor, iar favorabilitatea față de ALDE este o confirmare a susținerii de către cetateni a agendei pe care o propune ALDE. De aceea, pentru a fi prezenți în Parlamentul European, avem nevoie de implicarea tuturor membrilor ALDE.

Ionel PETRE
Președinte ALDE Dâmbovița