COMUNICAT DE PRESĂ


PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL – Filiala Dâmbovița consideră că singurul beneficiu net al bugetului din acest an este majorarea alocațiilor pentru copii, impusă de Partidul Național Liberal printr-un amendament votat în Parlament.
Datorită Partidului Național Liberal, alocațiile copiilor vor crește de la 1 Martie de la 200 lei la 300 lei pe lună pentru copiii cu vârsta până la doi ani și de la 84 lei la 150 lei pe lună pentru copiii între 2 și 18 ani.
Bugetul PSD – ALDE se bazează pe o creștere economică nerealistă de 5,5 % în condițiile în care anul trecut au prognozat o creștere de 6,1 % și au încheiat 2018 cu 4,1 %, iar pentru 2019 Comisia Europeană estimează 3,8 %.
Bugetul PSD – ALDE pe 2019 este un buget care nu clădește nimic : niciun spital și nici un tronson de autostradă important.
Guvernul PSD – ALDE taie prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat pensiile românilor împiedicând creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie cu 9 % și având creșterea pensiilor pentru data de 1 septembrie, cu o creștere de 15%.
Parlamentarii PSD – Dâmbovița Corlățean Titus, Gilia Claudia, Holban Georgeta-Carmen, Ștefan Corneliu au votat împotriva amendamentului PNL pentru majorarea pensiilor cu 9 % începând cu ianuarie 2019.