COMUNICAT DE PRESA
Partidul Miscarea Populară a votat în unanimitate excluderea FIDESZ din PPE. Ieri, 11.03.2019, am participat împreună cu Goglea Constantin -secretar general, Zaharia Georgeta, preşedinte organizatia de femei, Pleşa Emil, preşedinte organizaţia Pucioasa şi Calotă Alberta, preşedinte interimar organizaţia de tineret – PMP –Filiala Damboviţa, la Colegiul Naţional al PMP unde am votat în unanimitate excluderea FIDESZ din PPE.
Este o decizie prin care PMP denunţă comportamentul naţionalist – populist şi anti-european al lui Viktor Orban. Prin susţinerea oarbă faţă de Orban, FIDESZ a devenit un simplu instrument politic pentru Premierul Ungariei. La fel cum se întâmplă şi cu PSD în ceea ce-l priveşte pe Dragnea.
Toate partidele pro-europene popularii/conservatorii (PPE), liberalii (ALDE) şi socialiştii (PES) au datoria de a se curăţa de partidele mai vechi extremiste, naţionaliste şi anti-europene.
O eventuală excludere a FIDESZ din PPE ar fi dezirabilă din patru motive:
1. E clar că FIDESZ duce în Ungaria o politică anti-europeană şi pro-rusă. Sunt primii care au lansat intoxicarea uriaşă cu George Soroş şi primii care au promovat un model iliberal la nivel european.
2. O eventuală excludere ar încuraja ALDE să facă la fel cu partidul lui Tăriceanu şi PES să dea afară PSD. Ar arăta că valorile sunt mai importante decât mandatele de europarlamentari.
3. Ar ajuta partidele membre PPE din diversele ţări în perspectiva alegerilor europarlamentare. Poate s-ar pierde nişte mandate în Ungaria, dar acestea ar fi recuperate din alte ţări.
4. PPE s-ar elibera de imaginea că acceptă să fie şantajată de Viktor Orban.
PPE nu trebuie să ofere legitimitate şi credibilitate unui partid extremist, care siluieşte Justiţia şi statul de drept în Ungaria. Ar fi o lovitură dată autocraţilor care se văd deja stăpânii continentului după europarlamentare. Orban să meargă alături de Marine Le Pen sau Matteo Salvini. Şi să tragă şi PSD-ul lui Dragnea la groapa de gunoi a Europei.

LILIANA NIȚU – PREŞEDINTE PMP – FILIALA DÂMBOVIȚA