COMUNICAT DE PRESA

 

Începând cu luna aprilie 2019, alocația pentru copii a crescut la 300 de lei pentru copiii cu vârste de până în doi ani și la 150 de lei pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani.
În județul Dâmbovița, 19.000 de copii vor beneficia de această majorare, în urma adoptării de către Guvernul PSD – ALDE a unei Ordonanțe de Urgență care a modificat Legea 61/1993 şi Legea 448/2006. Ordonanța a venit ca urmare a deciziei luate de Parlament privind creşterea acestor indemnizaţii după un amendament propus de președintele PSD, Liviu Dragnea, privitor la creșterea  deficitului bugetar pentru a putea susține financiar această majorare. 
Majorarea alocațiilor ar fi trebuit să se aplice începând cu 1 martie, dar acest lucru nu a fost posibil din cauza refuzului nejustificat al președintelui Klaus Johannis de a promulga bugetul național. Astfel 19.000 de copii din Dâmbovița au pierdut banii în luna martie.
Tot începând cu 1 aprilie, sute de pensionari din Dâmbovița beneficiază de majorări substanțiale ale cuantumului pensiei ca urmare a recalculării. Procesul recalculărilor vizează pensiile foștilor salariați încadrați în grupele I și II de muncă, ca urmare a unei modificări legislative la inițiativa PSD, adoptată de Parlament în vara anului trecut.
Tot în acest an, vom avea și o nouă creștere a punctului de pensie de care vor beneficia toți pensionarii din România.

BIROUL DE PRESA