În instituțiile deconcentrate din județul Dâmbovița este o luptă pe viață și pe moarte! Declarația îi aparține deputatului liberal Cezar Preda care a tras astăzi un puternic semnal de alarmă cu privire la iminentele schimbări ale șefilor de deconcentrate. În același timp, a taxat și lipsa de reacție a celor din PNL Dâmbovița față de acest subiect fierbinte.

"S-a schimbat stăpânul se schimbă și ceilalți. Nu mai e Țuțuianu, hai să-i dăm jos pe ai lui Țuțuianu și să-i punem pe oamenii fiului Rovanei Plumb. Atenție mare! Să nu creadă cineva că  noi nu urmărim cum se fac numirile. Eu le atrag atenția colegial, la nivel politic, că lucrurile acestea nu rămân fără urmări. Nu poți să negociezi funcțiile politice la un restaurant sau la un joc de table sau la o instituție pe centrul orașului unde ai prieteni...Nu acolo se negociază funcțiile administrative din deconcentrate. Vom vedea ce va fi la Direcția Agricolă, am văzut ce s-a întâmplat și la educație (ISJ). N-o să se mire nimeni când calitatea procesului educațional din județ nu se va ridica la nivelul la care a fost sau pe care l-a impus fostul inspector Ion Sorin, un profesionist (...) Nu îmi dau seama de ce PSD crede că mai poate aplica metode inclusiv de numire care erau practicate în 2005, 2010... Nu-mi dau seama de ce crede  că, în 2019, mai merge așa... Eu sper să fie  numai zvonuri" , a declarat Cezar Preda.

Parlamentarul liberal a vorbit și despre tensiunile din PSD pe subiectul schimbării președintelui CJ Dâmbovița.

"După bătălia cruntă între domnul Oprea și domnul Țuțuianu, conform proverbului românesc, când doi se ceartă, al treilea câștigă. Deci, nu cred că domnul Oprea va fi, cred că vor fi alții președinți de CJ...Că așa e în viață...." În opinia sa, directorul AFIR, Cezar Popescu, este cel care va deveni șeful administrației județene. "Am auzit că e soluție de compromis, ca să nu fie nici ăla, nici ăla", a mai punctat Preda.