ÎNTREBARE

Adresată: Domnului Răzvan-Alexandru Cuc, Ministrul Transporturilor

Domnului Narcis Ștefan Neaga- Director General Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Obiectul interpelării: Amenajare definitivă sens giratoriu pe DN7, km 23+350, intersecția cu DC 158 pe dreapta și cu DC 146A pe stânga, comuna Tărtășești, sat Gulia, jud. Dâmbovița

 

Stimate domnule Ministru,

Stimate domnule Director General,

Anterior, în cadrul ședințelor Senatului din data de 07.11.2016, 20.02.2017 și 19.02.2018, am semnalat prin interpelări și întrebări parlamentare conducerii Ministerului Transportului și Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere necesitatea realizării unui sens giratoriu pe DN 7 la km 23+350 în intersecția cu DC 158 pe dreapta și cu DC 146A pe stânga, în condițiile în care în această zonă au fost înregistrate de-a lungul timpului accidente rutiere frecvente soldate cu victime, datorate lipsei asigurării condițiilor optime pentru siguranța rutieră.

Urmare a demersurilor pe care le-am întreprins împreună cu autoritățile locale din comuna Tărtășești/Dâmbovița, conducerea Ministerului Transportului, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri București, a decis și realizat, în regim de urgență, un sens giratoriu provizoriu, din material plastic, la începutul anului 2017.

În răspunsurile scrise ale Ministerului Transporturilor, domnul Răzvan-Alexandru Cuc (la data de 20.03.2017) și respectiv secretarului de stat din cadrul aceleiași instituții, doamna Maria Magdalena Grigore (la data de 20.03.2018), am fost informat în legătură cu etapele procedurale legale demarate și stadiul procedurilor, la momentele respective, în vederea finalizării obiectivului menționat.

Față de cele arătate mai sus și luând în considerare că nici până la această dată nu am înregistrat evoluții concrete și vizibile în realizarea faptică în teren al acestui obiectiv, vă solicit, domnule ministru/ director general, să dispuneți să fiu informat în legătură cu demersurile realizate efectiv pe această linie de instituția dvs. și respectiv perspectivele realizării amenajării definitive a obiectivului de investiții amintit.

Solicit răspuns scris.

Cu stimă,

Senator Titus Corlățean